Δήμοι Αρκαδίας Δήμος Γορτυνίας Δήμος Μεγαλόπολης Δήμος Τρίπολης Επικαιρότητα Οικονομικά

Επιχορήγηση περιοχών που πλήχθηκαν από απολιγνιτοποίηση – θέσεις εργασίας

programma-ergasias-apolignitopoihsh

Επιχορήγηση περιοχών που πλήχθηκαν από απολιγνιτοποίηση θα γίνει μέσω προσφερόμενων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου.
Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων των επιχειρήσεων παρατείνεται έως την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 και ώρα 15:00.

Ωφελούμενοι είναι άνεργοι εγγεγραμένοι στο μητρώο ανέργων της ΔΥΠΑ οι οποίοι απασχολήθηκαν για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα από 1/1/2019 και μετά:

  • Στον τομέα της ενέργειας (ΔΕΗ). Πρώην έκτακτο προσωπικό ΔΕΗ ή πρώην απασχολούμενοι σε εργολάβους ΔΕΗ.
  • Στον τομέα των μεταφορών και χωματουργικών εργασιών που σχετίζονται με την εξόρυξη λίγνιτη.
  • Σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του χονδρικού και λιανικού εμπορίου, της εστίασης και στον τομέα του τουρισμού, καθώς και σε λοιπές επιχειρήσεις.

Τα πόσα της επιχορήγησης

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12-18 μήνες. Το ποσοστό επιχορήγησης μισθού και εισφορών κυμαίνεται από 75% έως 100%. Το ποσό της επιχορήγησης κυμαίνεται από 700 ευρώ έως 933 ευρώ μηνιαία. Συνολικά από 8.397 ευρώ έως 16.794 ευρώ. Αυτό καθορίζεται από την κατηγορία του ανέργου και του κλάδου της επιχείρησης που εργαζόταν. Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη κόστους συμπεριλαμβάνονται τα δώρα εορτών και το επίδομα αδείας.

Ο πίνακας με τις επιχορηγήσεις ανά κατηγορία

pinakas-epixorhghsewn

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, υποβάλλουν αίτηση αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων εδώ.

Μετά από αυτό, οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ υποδεικνύουν στην επιχείρηση υποψηφίους για την θέση. Η υπόδειξη γίνεται με γνώμονα την ειδικότητα, τα απαιτούμενα προσόντα και η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων για την πρόσληψη.

Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 48 εκατομμύρια ευρώ. Συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο), μέσω του Ε.Π. “Ανάπτυξη Ανθρ’ωπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020”. Τέλος απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Και στους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας, Σπάρτης, Οιχαλίας και Καλαμάτας.

Related posts

Αγγελία Εργασίας για Ιδιαίτερα μαθήματα Ιταλικών

Arcadia Spot NG

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ την Τρίτη 23/04/2024 στη Γορτυνία

Arcadia Spot NG

ΤΡΙΠΟΛΗ: ‘Έφυγε’ η Νασίτα Βυτόγιαννη

Arcadia Spot NG

Leave a Comment