Δήμος Τρίπολης Επικαιρότητα

Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Ηλίας Κούρος στη δράση στα πλαίσια του προγράμματος PRO.GRE.S.S.

Το πρωί της Κυριακής (05/11) διεξήχθησαν στην Τοπική Κοινότητα Καμαρίου Τεγέας με την υποστήριξη και διοργάνωση του Δήμου Τρίπολης δράσεις στα πλαίσια του Προγράμματος PRO.GRE.S.S. (Ενεργές πράσινες κοινότητες και αφηγητές για τη διασφάλιση του φυσικού κεφαλαίου).

Η δράση αυτή εντάσσεται σε μια δράσεων που υλοποιούνται στα πλαίσια ενός Ευρωπαϊκού προγράμματος στο οποίο έχει ενταχθεί και ο Δήμος Τρίπολης, μεταξύ άλλων Δήμων από την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία.

Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα που έχει σχέση με τις Ήπιες Μορφές Καλλιέργειας αλλά και την Κλιματική Αλλαγή.

Στις δράσεις που υλοποιήθηκαν πραγματοποιήθηκε αρχικά μάζεμα μήλων από αγρόκτημα, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εργαστήριο παρασκευής μαρμελάδας μήλου από την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κα. Αντωνία Αδαμοπούλου, σε συνεργασία με τις γυναίκες του χωριού, στο Δημοτικό σχολείο του Καμαρίου.

Ακολούθησε καφές και κεράσματα με παραδοσιακά γλυκά από μήλο.

Στην δράση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης κ. Ηλίας Κούρος και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Ελένη Καρούντζου.

Ο κ Κούρος ανέφερε:

“Στο επίκεντρο της εκδήλωσης «Δράσεις στην τοπική κοινωνία του Καμαρίου Τεγέας» βρίσκονται τα τοπικά αγροτικά προϊόντα, κυρίως τα εξαιρετικής ποιότητας μήλα.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναδεικνύεται η παραγωγή και ενισχύεται η διάθεσή τους, όπως επίσης και των προϊόντων που παρασκευάζονται με βάση αυτά.

Η συμμετοχή των κατοίκων του χωριού, και των γυναικών, στην «αλυσίδα» από την παραγωγή, τη συγκομιδή, τη μεταποίηση και την εμπορία, αποδεικνύει, ότι η συλλογικότητα (και) στον αγροτικό τομέα μπορεί να αποδώσει οφέλη για όλους.”

Related posts

Ηλίας Κούρος: Απολογισμός έργων και παρεμβάσεων στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης

ArcadiaSpot Team

Συνεχίζει τις επισκέψεις ο Γιάννης Σμυρνιώτης στα χωριά του Δήμου Τρίπολης

Arcadia Spot GZ

Δωρεά αυτοκινήτων από ΔΕΔΔΗΕ στο ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης (Pics+Vid)

Arcadia Spot FG

Leave a Comment