Ελλάδα Επικαιρότητα

Ηλεκτρονικό εισιτήριο στο ψηφιακό πορτοφόλι για τους φιλάθλους.

Ποια πιστοποιητικά θα καταργηθούν την άνοιξη

Ηλεκτρονικό εισιτήριο στο ψηφιακό πορτοφόλι για τους φιλάθλους.

Από το 2024, οι φίλαθλοι θα εισέρχονται στα ελληνικά γήπεδα με ηλεκτρονικό εισιτήριο στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού τους. Η διαδικασία θα είναι απλή και γρήγορη, ενώ θα διασφαλίζει την ασφάλεια και την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Για να αποκτήσουν το ηλεκτρονικό εισιτήριο, οι φίλαθλοι θα πρέπει να έχουν τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και πιστοποιημένο αριθμό κινητού τηλεφώνου. Μόλις αγοράσουν το εισιτήριο, θα πρέπει να το «κλειδώσουν» με έναν συγκεκριμένο αριθμό και να το αποθηκεύσουν στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού τους.

Κατά την είσοδο στο γήπεδο, ο φίλαθλος θα πλησιάζει το κινητό του στις θύρες εισόδου, οι οποίες θα είναι εξοπλισμένες με τεχνολογία NFC. Το εισιτήριο θα «διαβάζεται» ανέπαφα και, εφόσον είναι σε ισχύ, θα επιτρέπεται η είσοδος. Παράλληλα, θα καταγράφεται και η πληροφορία ποιος μπήκε στο γήπεδο.

Σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να δώσει το κινητό του σε άλλον, θα καταγράφεται από τις κάμερες ασφαλείας ποιος μπήκε στο γήπεδο και με ποιανού κινητό. Στόχος είναι η ηλεκτρονική ταυτοποίηση να συνδυαστεί και με τις κάμερες που υπάρχουν στα γήπεδα. Ηλεκτρονικό εισιτήριο στο ψηφιακό πορτοφόλι

Οι ανήλικοι θα μπορούν να βγάλουν το εισιτήριό τους πάνω στο κινητό του γονέα ή κηδεμόνα τους. Σε περίπτωση που ο ανήλικος είναι άνω των 14 ετών, ο γονέας θα μπορεί να του στείλει το εισιτήριο στο κινητό του.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα δοθούν λύσεις και σε μεμονωμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα τι θα γίνει αν τελειώνει η μπαταρία του κινητού την ώρα της εισόδου, στις περιπτώσεις μεγαλύτερων σε ηλικία ατόμων που ίσως να μην διαθέτουν κινητό, ή στις περιπτώσεις των τουριστών.

Η συγκεκριμένη πρόταση αφορά σε ένα σύγχρονο και πρωτοποριακό σύστημα ταυτοποίησης κατόχων εισιτηρίων. Πρόκειται για αυτόματη και αδιάβλητη διαδικασία, χωρίς τη διενέργεια ελέγχου από φυσικό πρόσωπο. Στόχος είναι να διασφαλιστεί η ασφάλεια των φιλάθλων και η ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Related posts

Ηλεκτρονικά η δήλωση απώλειας Διαβατηρίου μέσω gov.gr

Arcadia Spot KP

Gov.gr Wallet : Έρχονται νέες εφαρμογές

Arcadia Spot GZ

“Βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/τριας” πλέον διαθέσιμη ηλεκτρονικά μέσω gov.gr

Arcadia Spot KP

Leave a Comment