Δήμος Γορτυνίας Εκδηλώσεις Επικαιρότητα

Ημερίδα Μαθηματικά και Λογοτεχνία στη Στεμνίτσα

Ημερίδα για τη σύνδεση της διδασκαλίας

Ημερίδα Μαθηματικά και Λογοτεχνία στη Στεμνίτσα . Το Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023 στο Νικολετοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Στεμνίτσας, του Δήμου Γορτυνίας του Ν. Αρκαδίας θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τίτλο «Ιστορίες με Εικόνες και Λόγια: Αναζητώντας μια οργανική σύνδεση της διδασκαλίας των Μαθηματικών και της Λογοτεχνίας στο δημοτικό σχολείο». Την Ημερίδα διοργανώνουν το Εργαστήριο Μαθηματικής Εκπαίδευσης (Ε.Μαθ.Ε.) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Στεμνιτσιωτών και ο Δήμος Γορτυνίας.

Η ημερίδα απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στόχος της Ημερίδας είναι, αφενός, μέσω των εισηγήσεων να αναδειχθούν οι πλούσιοι και συναρπαστικοί τρόποι σύνδεσης της διδασκαλίας των Μαθηματικών και της Λογοτεχνίας, εστιάζοντας στα εικονογραφημένα βιβλία παιδικής λογοτεχνίας. Αφετέρου, μέσω των εργαστηρίων, στόχος της Ημερίδας είναι οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες να πειραματιστούν με διδακτικούς σχεδιασμούς για τα Μαθηματικά και τη Λογοτεχνία, βάση για τους οποίους θα αποτελούν συγκεκριμένα εικονογραφημένα βιβλία παιδικής λογοτεχνίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τη θεματική, το πρόγραμμα όπως και την αφίσα της Ημερίδας θα βρείτε στα επόμενα αρχεία. Ημερίδα Μαθηματικά και Λογοτεχνία στη Στεμνίτσα

Περισσότερες πληροφορίες για τη θεματική, το πρόγραμμα. Όπως και την αφίσα της Ημερίδας θα βρείτε στα επόμενα αρχεία. Περισσότερες πληροφορίες για τη θεματική, το πρόγραμμα όπως και την αφίσα της Ημερίδας θα βρείτε στα επόμενα αρχεία.

Related posts

Ημερίδα για τον τουρισμό απο το ΚΕΚ ΣΑΡΩΝΙΣ στην Τρίπολη

Arcadia Spot KP

Εκπαιδευτική δράση – ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού και συμβουλευτικής

Arcadia Spot GZ

Τσικνοπέμπτη στη Στεμνίτσα με το Στέφανο Κασσελάκη

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment