Δήμος Τρίπολης Εκδηλώσεις Επικαιρότητα

Ημερίδα με θέμα «Η ψυχολογία της διατροφής: η σχέση μας με το φαγητό και οι διατροφικές διαταραχές»

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Η ψυχολογία της διατροφής: η σχέση μας με το φαγητό και οι διατροφικές διαταραχές» στο πλαίσιο του προγράμματος «Γνωριμία με τις διατροφικές διαταραχές και την αντίληψη του εαυτού». Η δράση θα λάβει χώρα στο Σενιόρ (Señor), Νεομάρτυρος Δημητρίου 7, στις 18:00-21:00.


Η ομιλήτριά μας Στέλλα Καρατζόγλου Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Κλινική Νευροψυχολόγος, θα παρουσιάσει τη σχέση μας με το φαγητό και τις διατροφικές διαταραχές υπό το πρίσμα της ψυχολογίας.

Το πρόγραμμα της ημερίδας

18.00- 18.30 Το φαγητό στη ζωή μας
18.30- 19.00 Οι αλλαγές που έφερε η πανδημία στις διατροφικές συνήθειες
19.00- 19.20 Εισαγωγή στις διατροφικές διαταραχές
19.20-19.45 Διάλειμμα
19.45- 20.30 Διατροφικές διαταραχές: ψυχογενής ανορεξία, ψυχογενής βουλιμία,
διαταραχή επεισοδιακής υπερφαγίας, άτυπες διατροφικές διαταραχές και
ιδιάζουσες καταστάσεις

20.30-21.00 Τεχνικές πρόληψης και βιωματική συζήτηση για το φαγητό

Η Στέλλα Καρατζόγλου είναι απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και αδειούχος Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεύτρια (CBT) ενηλίκων, παίδων και εφήβων. Έκανε το μεταπτυχιακό “Γνωστική και Κλινική Νευροψυχολογία” στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου της Γαλλίας. Ως ψυχοθεραπεύτρια, έχει εκπαιδευτεί περαιτέρω στην ψυχοθεραπεία αποδοχής ατόμων LGBTQIA+, στην ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών και σε άλλες προσεγγίσεις τρίτης γενιάς CBT. Στις συνεργασίες της περιλαμβάνονται νευρολογικές- ψυχιατρικές κλινικές Γενικών Νοσοκομείων, ιδιωτικά κέντρα ειδικής αγωγής και κέντρα ψυχικής υγείας.


Στο παρόν, συνεργάζεται με το Laboratory of Clinical neuroscience and clinical neuropsychology του Scientific College of Greece, με το Student’s Liason Committee της FESN-Federation of the European Societies of Neuropsychology- και διατελεί Academic Affairs Administrator για τον IPSI- International Psychology Students Initiative. Παράλληλα διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας. Όραμά της είναι η εδραίωση ενός συστήματος παγκόσμιας υγείας που αναγνωρίζει και εκτιμά την αξία της ψυχικής υγείας! Πρόκειται άλλωστε, για ζήτημα υγείας!


Το πρόγραμμα «Γνωριμία με τις διατροφικές διαταραχές και την αντίληψη του εαυτού» έχει ως στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την εξοικείωση των συμμετεχόντων με τις διαταραχές πρόσληψης τροφής που επηρεάζουν την εικόνα εαυτού των ατόμων που τις αναπτύσσουν, μέσω βιωματικής μάθησης και ασκήσεων κατανόησης. Απευθύνεται σε νέους 18-30 ετών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα σωματικής ή/και ψυχικής υγείας, σε άτομα που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης ή κατάρτισης, σε νέους με χαμηλό εισόδημα που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε ψυχολογική υποστήριξη και σε άτομα που αντιμετωπίζουν φραγμούς στη συμμετοχή τους σε κοινωνικά δρώμενα λόγο των ψυχολογικών και εμφανισιακών τους αυτοπεριορισμών. Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και πραγματοποιείται με την χρηματοδότηση του European Solidarity Corps και την την υποστήριξη του ΙΝΕΒΙΔΙΜ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν δουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του οργανισμού εδώ:
https://bit.ly/3IhvkqH
Και να δηλώσουν συμμετοχή στον σύνδεσμο εδώ: https://bit.ly/3OW2krR

Το Growth Hub είναι ένας νεανικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα την Τρίπολη, ωστόσο δραστηριοποιείται διεθνώς. Στόχος αποτελούν η συμμετοχή των νέων σε βιωματικές, διαφοροποιημένες και μη τυπικές δραστηριότητες σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο ώστε να έχουν προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη, η παροχή των απαραίτητων εργαλείων και δεξιότητων για το ψηφιακό μέλλον και η
προώθηση τη βιωσιμότητας και της ένταξης. 

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

GROWTH HUB

Related posts

Εθελοντική δενδροφύτευση στην Τρίπολη!

Arcadia Spot GZ

Ο οργανισμός Growth Hub αναζητά εθελοντές

ArcadiaSpot Team

Απολογισμός ημερίδας με θέμα “Η ψυχολογία της διατροφής: Η σχέση μας με το φαγητό και οι διατροφικές διαταραχές”

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment