Επικαιρότητα Καιρός

Καιρός : Nέο κύμα ψύχους από τα Βαλκάνια

Καιρός : Nέο κύμα ψύχους από τα Βαλκάνια

Καιρός : Nέο κύμα ψύχους από τα Βαλκάνια.

Καλός και με άνοδο της θερμοκρασίας θα είναι ο καιρός των επόμενων δύο ημερών. Ωστόσο η βελτίωση των καιρικών συνθηκών δεν θα κρατήσει για πολύ καθώς από την Κυριακή νέο βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας με χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες.

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις

Η Παρασκευή αναμένεται να είναι μια ηλιόλουστη μέρα, με λίγες νεφώσεις που θα είναι πιο πυκνές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, όπου μπορεί να σημειωθούν λίγες ασθενείς τοπικές βροχές.

Ανεμοι 4 με 6 μποφόρ

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 7 και πρόσκαιρα το πρωί στην περιοχή των Σποράδων έως 8 μποφόρ. Καιρός : Nέο κύμα ψύχους

Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, με εξαίρεση τα βόρεια ηπειρωτικά, όπου θα σημειώσει μικρή πτώση και τις πρώτες πρωινές και τις βραδινές ώρες τοπικά θα σημειωθεί παγετός.

Πιο συγκεκριμένα

  • Στα βόρεια ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους -4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους -1 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
  • Στη νησιωτική χώρα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται και το Σάββατο (27/1) με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά.

Την Κυριακή (28/1), στην ανατολική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και της Κρήτης.

Ψυχρή εισβολή με χιόνια στην Αττική Καιρός : Nέο κύμα ψύχους

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024, νέο κύμα ψύχους θα επηρεάσει την Αττική και την Εύβοια. Το κύμα αυτό θα φέρει χιονοπτώσεις, βροχές και χιονόνερο, με το φαινόμενο να είναι πιθανό να φτάσει μέχρι και τα βόρεια προάστια της Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα

  • Οι χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
  • Οι χιονοπτώσεις είναι πιθανό να είναι ιδιαίτερα έντονες στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Αττικής, όπου δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν προβλήματα στην κυκλοφορία και στις μετακινήσεις.
  • Στα πεδινά τμήματα της Αττικής, οι χιονοπτώσεις είναι πιθανό να είναι πιο περιορισμένες, αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξουν και εκεί προβλήματα.

Θερμοκρασία

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, με τον υδράργυρο να υποχωρεί στους 2 με 4 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά τμήματα της Αττικής και στους -2 με 0 βαθμούς Κελσίου στα ορεινά τμήματα.

Related posts

Αφρικανική σκόνη θα πλήξει τη χώρα μας σήμερα και αύριο

Arcadia Spot GZ

Νέα κακοκαιρία από Δευτέρα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Arcadia Spot GZ

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment