Επικαιρότητα

Καταγγελία Θύματος Βίας προς την ΕΛ.ΑΣ.

Καταγγελία Θύματος Οικογενειακής Βίας προς την ΕΛ. ΑΣ.

Νέα καταγγελία θύματος οικογενειακής βίας προς την ΕΛ.ΑΣ. φέρνουν στο φως σοβαρές αστοχίες στην αντιμετώπιση του φαινομένου.

Σύμφωνα με μαρτυρία θύματος, αστυνομικός σε Αστυνομικό Τμήμα δήλωσε άγνοια για το χειρισμό περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας. Μία γυναίκα που κακοποιήθηκε από τον πρώην σύντροφό της, κατήγγειλε ότι όταν πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της, η νεαρή αστυνομικός που την υποδέχτηκε δήλωσε “άσχετη” με περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Μάλιστα, η αστυνομικός επικοινώνησε τηλεφωνικά με έναν προϊστάμενό της, ο οποίος απλώς συνέστησε στο θύμα να καλέσει το 100 για καταγραφή του συμβάντος.

Την επόμενη μέρα, η γυναίκα κάλεσε το 100 και κατέθεσε μαζί με τον πρώην σύντροφό της στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Παρόλο που οι αστυνομικοί αναγνώρισαν τρία κακουργήματα, η φοβισμένη γυναίκα δίστασε να υποβάλει μήνυση.

Ως λύση, ένας αστυνομικός πρότεινε να πάρει η γυναίκα την καταγραφή του συμβάντος από τη ΓΑΔΑ. Όμως, προς μεγάλη της έκπληξη, αντί για την αναλυτική κατάθεση, το χαρτί ανέφερε απλώς “φραστικό επεισόδιο”, καθιστώντας το άχρηστο για οποιαδήποτε μελλοντική ενέργεια.

Leave a Comment