Ελλάδα Επικαιρότητα

Κατατέθηκε η τροπολογία για την κυβερνησιμότητα των Δήμων

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την λειτουργία των οικονομικών επιτροπών και ποιότητας Ζωής των Δήμων και των Περιφερειών. Με αυτό τον τρόπο η Κυβέρνηση προσπαθεί να θέσει  τέλος στις δυσλειτουργίες που προκλήθηκαν από την απόφαση του ΣτΕ η οποία έκρινε αντισυνταγματικό το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους.

Προχωρά στην  κατάργηση αρμοδιοτήτων από τις Οικονομικές Επιτροπές και τις Επιτροπές Ποιότητας Ζωής , που τους είχαν ανατεθεί με τους νόμους Θεοδωρικάκου και η εκ νέου μεταβίβαση  της μεγάλης πλειοψηφίας αυτών στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια  στη βάση του γενικού τεκμηρίου αρμοδιότητας.

Προσαρμόζεται η θητεία και ο χρόνος εκλογής των μελών των οικονομικών επιτροπών και των επιτροπών ποιότητας  ζωής των δήμων και των περιφερειών.

Ειδικότερα η θητεία τους καθίσταται εκ νέου ετήσια από διετής. Ωστόσο, λόγω του ότι η θητεία τους λήγει εντός του έτους, με μεταβατική ρύθμιση στην ίδια τροπολογία, η αλλαγή αυτή θα ισχύσει για τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές της επόμενης αυτοδιοικητικής περιόδου, ήτοι αυτές που θα προκύψουν από τις επόμενες εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Για να δείτε την σχετική τροπολογία πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.airetos.gr/UsersFiles/Documents/tropologiadimotikesepitropes.pdf

πηγή: airetos.gr

Related posts

ΕΝΦΙΑ : Τα πρώτα εκκαθαριστικά έρχονται τον Απρίλη

Arcadia Spot GZ

Οι Απόκριες στην Ελλάδα : Η ιστορία και η σημασία

Arcadia Spot GZ

EuroJackpot : Σήμερα η “πρεμιέρα ” στη χώρα μας

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment