Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Κατώτατος μισθός : Πότε και πόσο θα αυξηθεί

Εφάπαξ επίδομα του ΟΠΕΚΑ σε μητέρες

Κατώτατος μισθός : Πότε και πόσο θα αυξηθεί. Η κυβέρνηση προχωρά ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου για κατώτατο μισθό 950 ευρώ και μέσο μισθό 1.500 ευρώ μέχρι το τέλος της τετραετίας. Από την 1η Απριλίου 2023, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 9,4%, φτάνοντας τα 780 ευρώ μικτά για τους εργαζόμενους με χαμηλότερους μισθούς.

Αν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης προχωρήσουν όπως προγραμματίστηκαν, θα υπάρξει μια ακόμη αύξηση από την 1η Απριλίου 2024, το ποσοστό της οποίας θα καθοριστεί από τον πληθωρισμό, τον προϋπολογισμό και τη γενικότερη πορεία της ελληνικής οικονομίας. Κατώτατος μισθός

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η πρόθεση της κυβέρνησης για κατώτατο μισθό 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας θα έχει ξεπεραστεί. Όπως είπε, “η ταχύτητα ανόδου της ελληνικής οικονομίας αυτό δείχνει. Η Ελλάδα έχει κερδίσει μία καλή φήμη σε όλες τις μεγάλες διεθνείς αγορές. Και το 2024 θα έχουμε μία πολύ θετική έκπληξη για την ελληνική οικονομία”.

Από την 1η Απριλίου 2024, θα υπάρξει αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 5,1% έως 6,4%, επηρεάζοντας 600.000 εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι χωρίς τριετίες θα λάβουν 820 ή 830 ευρώ (από 780 ευρώ), ενώ οι εργαζόμενοι με μία τριετία θα λάβουν 902 ή 913 ευρώ (από 858). Οι εργαζόμενοι με τρεις τριετίες θα λάβουν 1.066 ή 1.079 ευρώ (από 1.014 ευρώ). Οι έγγαμοι θα λάβουν επιπλέον 82 ή 83 ευρώ.

Το υπουργείο Εργασίας δημοσίευσε το νέο χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας για το έτος 2024, καθώς και την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για να ισχύσουν οι σχετικές προθεσμίες. Η αποστολή της έγγραφης πρόσκλησης από την Επιτροπή Συντονισμού της διαβούλευσης θα γίνει έως την 5η Φεβρουαρίου 2024. Η σύνταξη και η υποβολή της έκθεσης θα ολοκληρωθεί το αργότερο έως τη 19η Φεβρουαρίου 2024.

Η διαβίβαση του υπομνήματος και της τεκμηρίωσης κάθε διαβουλευομένου από την Επιτροπή Συντονισμού της διαβούλευσης προς τους λοιπούς εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, με πρόσκληση για προφορική διαβούλευση, θα γίνει έως την 26η Φεβρουαρίου 2024.

Θα ακολουθήσει η έως την 1η Μαρτίου η διαβίβαση όλων των υπομνημάτων και της τεκμηρίωσης των διαβουλευομένων, καθώς και της έκθεσης των εξειδικευμένων επιστημονικών και ερευνητικών φορέων στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (Κ.Ε.Π.Ε.) προς σύνταξη Σχεδίου Πορίσματος Διαβούλευσης. Κατώτατος μισθός

Related posts

Νέος Κατώτατος Μισθός : Πόσο ανέβηκε

Arcadia Spot GZ

Κατώτατος Μισθός : Ανακοινώνεται αύριο στις 11 το Υπουργικό Συμβούλιο

Arcadia Spot GZ

Υπουργικό Συμβούλιο : Την Παρασκευή η ανακοίνωση νέου κατώτατου μισθού

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment