Δήμος Τρίπολης Επικαιρότητα

“Ράγισαν και οι πέτρες” στην κηδεία του Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα

Τελέστηκε σήμερα στις 10:30 το πρωί η κηδεία του Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα σε κλίμα βαθιάς οδύνης στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στην Τρίπολη. Συγγενείς, φίλοι και πολίτες βρέθηκαν από νωρίς στην εκκλησία για να πουν το τελευταίο αντίο στον 29χρονο Υποσμηναγό. Πλήθος κόσμου μέσα και έξω από το ναό.

Στην παραβρέθηκαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι), Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, βουλευτές και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και απόστρατοι και εν ενέργεια αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σπαρακτικοί ήταν οι επικήδειοι των γονιών του. «Πέθανε νωρίς, αλλά γεμάτος Ελλάδα», είπε ο πατέρας, αποχαιρετώντας τον γιό του. «Πατέρα η Ελλάδα δε μου χρωστάει. Εγώ της χρωστάω μου έλεγε. Πιστεύω ότι το χρέος μου το πλήρωσα. Το μόνο παρήγορο είναι ότι πέθανε όπως επιθυμούσε. Δεν εγκατέλειψε και δεν συνέκρινε την Ελλάδα με καμία άλλη χώρα στον κόσμο. Μακάρι εύχομαι να τον μνημονεύει η πατρίδα κάπου κάπου. Ίσως έτσι αναπαύεται καλύτερα η ψυχή του» είπε.

Ο επικήδειος της μητέρας του ράγισε καρδιές

«Το παιδί μου έφυγε από κοντά τόσο νωρίς. Μάριε αγόρι μου, αστέρι της ψυχής μου, πάντα χαμογελαστός, ποτέ δεν με είχες στεναχωρήσει για ποτέ και για τίποτα. Αξιοπρεπής και εργατικός, δοτικός σε όλους. Ήσουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα στην αγκαλιά της. Ο καλύτερος αδελφός για τα αδέρφια σου. Ο καλύτερος σύντροφος για την κοπέλα σου, τη Ζωή μας. Έγινες ο Ίκαρος της καρδίας μας, ο ήρωας που ποτέ δεν θα ξεχάσουμε. Όλη η Ελλάδα φωνάζει αθάνατος.

Για μένα ήσουν και θα είσαι το παιδί μου. Ο άγγελός μου που θαύμαζα. Και πόσο να ήξερες πόσο θα μου λείψεις. Και τέλος δύο στίχους στον Μάριο, στον Στάθη και τους πιλότους που χάθηκαν και κυρίως στους πιλότους που χάθηκαν: ο αετός πεθαίνει στον αέρα, ελεύθερος και δυνατός. Καλό ταξίδι αγόρι μου γλυκό, καλό παράδεισο αστέρι και όσο θα αναπνέω δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Ο γιος μου ήταν ο υποσμηναγός Μάριος-Μιχαήλ, πέθανε υπέρ πατρίδος. Αθάνατος».

Η μητέρα του, ούσα συναισθηματικά φορτισμένη λιποθύμισε έξω από το ναό μετά το τέλος της εξόδιου ακολουθίας.

Μετά το πέρας της εξόδιου ακολουθίας, ακολούθησε η ταφή στο χωριό Πικέρνι.

Σπαρακτικές στιγμές διαδραματίστηκαν στο νεκροταφείο με τους γονείς του Μάριου-Μιχαήλ να λυγίζουν πάνω από το μνήμα στο τελευταίο αντίο του παιδιού τους.

Related posts

Εσπερινός μνήμης Αγίου Τρύφωνος στην Τρίπολη (pics)

ArcadiaSpot Team

H DEMO θα παράγει το 30% των ογκολογικών φαρμάκων της Ευρώπης στην Τρίπολη

ArcadiaSpot Team

Φόρος τιμής στον Υποσμηναγό Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment