Δήμος Μεγαλόπολης Επικαιρότητα

ΚΚΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ αναβολή προγραμματισμένης συγκέντρωσης

ΤΟ ΚΚΕ

ΚΚΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ αναβολή προγραμματισμένης συγκέντρωσης ανακοίνωσε σχετικά με την διαδήλωση που επρόκειτο να γίνει για το τραγικό ναυάγιο της Πύλου. Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΚΚΕ Αρκαδίας:

ΑΝΑΒΟΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Το νέο πολύνεκρο ναυάγιο ξεριζωμένων ανοιχτά της Πύλου έρχεται να συμπεριληφθεί στην αιματηρή βάρβαρη λίστα των ανάλογων δεκάδων ναυαγίων στη Μεσόγειο και το Αιγαίο κάθε χρόνο. Την ίδια ώρα, τα επιτελεία της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων βρίσκονται σε πυρετώδεις διαπραγματεύσεις για το Νέο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο. Το προωθούμενο νέο Σύμφωνο επισφραγίζει τον ενταφιασμό της Συνθήκης της Γενεύης για τους Πρόσφυγες και σηματοδοτεί την παραπέρα ένταση της καταστολής σε βάρος των ξεριζωμένων.

Η πολιτική της έντασης της καταστολής είναι αυτή που γιγαντώνει τη δράση των κυκλωμάτων διακινητών και σπρώχνει τους ξεριζωμένους στα ταξίδια του τρόμου.

Με βάση αυτές τις εξελίξεις η προεκλογική συγκέντρωση που ήταν προγραμματισμένη για αύριο Παρασκευή 16 Ιούνη, στην κεντρική πλατεία της Μεγαλόπολης, δεν θα πραγματοποιηθεί.

Καλούμε το λαό της Μεγαλόπολης:

  • Να ορθώσει το ανάστημά του ενάντια στην “κανονικότητα” των καθημερινών ειδήσεων για νεκρούς και αγνοούμενους στους υγρούς τάφους. Να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τον πόλεμο, που γίνονται για τα κέρδη των ιμπεριαλιστών ληστών και προκαλούν τον θάνατο και τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων.
  • Να δυναμώσει το ΚΚΕ στις εκλογές, στις 25 του Ιούνη, το μόνο κόμμα που στο δίλημμα “τα κέρδη τους, ή οι ζωές μας” απαντάει καθαρά: «Οι ζωές των ανθρώπων»!

Μεγαλόπολη, 15 Ιούνη 2023

Related posts

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ: Ομιλία στο Δημοτικό Σχολείο

Arcadia Spot KP

Τοποθετήθηκαν κάδοι ανακύκλωσης ρουχισμού στη Μεγαλόπολη

Arcadia Spot GZ

Διακοπή ρεύματος στις 09/03/2024 στο Δήμο Μεγαλόπολης

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment