Δήμος Τρίπολης Επικαιρότητα

Κλεάνθης Γκατζιώλης για την έρευνα για την ψηφιακή διακυβέρνηση στην τοπική αυτοδιοίκηση

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με την παράταξη του Γιάννη Σμυρνιώτη, Κλεάνθης Γκατζιώλης, προχώρησε σε ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Facebook σχετικά με την έρευνα που έγινε για την ψηφιακή διακυβέρνηση στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Στην πρόσφατη έρευνα “ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, Μελέτη των δικτυακών τόπων των Δήμων της Ελλάδας” ο Δήμος Τρίπολης είναι τελευταίος στην λίστα. Ενδεικτικά στην έρευνα αναφέρουν: Έκπληξη αποτελεί εδώ η ύπαρξη στη λίστα μεγάλων δήμων της χώρας όπως του δήμου Τρίπολης.. Γιατί;;

Η δημοτική αρχή δαπάνησε περίπου 15.000€ (διαύγεια ΨΝΣΘΩΗΡ-ΝΩ8 ) για μια νέα ιστοσελίδα με ελάχιστες ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες! Η μοναδική διαθέσιμη ψηφιακή εφαρμογή είναι τα Μονοπάτια Δήμου Τρίπολης (https://www.tripolis.gr/odigos-toy…/psifiakes-efarmoges) !!

Η κεντρική σελίδα του Δήμου Τρίπολης μπορεί να προσφέρει ποικίλες ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες και τους επισκέπτες της περιοχής. Οι ψηφιακές υπηρεσίες που μπορούν να παρέχονται περιλαμβάνουν:

Πληροφορίες για τον Δήμο: Παρουσίαση των δραστηριοτήτων και των υπηρεσιών που προσφέρονται από τον Δήμο Τρίπολης, όπως πληροφορίες για το δημοτικό συμβούλιο, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα προγράμματα και τις πρωτοβουλίες του Δήμου.

Τουριστικές πληροφορίες: Παρουσίαση των τουριστικών αξιοθεάτων, δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων που προσφέρονται στην περιοχή της Τρίπολης και της γύρω περιοχής, όπως εκθέσεις, πεζοπορία, ποδηλασία, και αθλητικές δραστηριότητες.

Ηλεκτρονικές υπηρεσίες και ηλεκτρονικές αιτήσεις: Παροχή υπηρεσιών που επιτρέπουν στους πολίτες να υποβάλουν αιτήσεις ή να λάβουν πληροφορίες σχετικά με άδειες, έγγραφα, φορολογία, και άλλα διοικητικά θέματα.

Ενημέρωση για τοπικά νέα και γεγονότα: Παροχή νέων και ειδήσεων που αφορούν τον Δήμο Τρίπολης και τις σχετικές εξελίξεις στην περιοχή.

Εκπαιδευτικό υλικό και προγράμματα: Διαθέσιμες εκπαιδευτικές πληροφορίες, προγράμματα και υλικό για τους πολίτες και τους επισκέπτες της περιοχής.

Ηλεκτρονικές πληρωμές και λογαριασμοί: Παροχή ευκολιών για την εξόφληση λογαριασμών, φορολογικών υποχρεώσεων και άλλων πληρωμών μέσω του διαδικτύου.

Τοπικούς χάρτες σε διάφορες γλώσσες που θα μπορεί ο κάθε πολίτης και τουρίστας να τυπώνει ή να έχει στην κινητή του συσκευή έτσι ώστε να βρίσκει άμεσα σημεία ενδιαφέροντος, όπως αξιοθέατα, τοπικές υπηρεσίες π.χ. Αστυνομία, Νοσοκομείο, Πυροσβεστική, εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, καφέ κτλ.

Ορισμένες ψηφιακές εφαρμογές που μπορούν να προσφερθούν από την κεντρική σελίδα του Δήμου Τρίπολης είναι:

Ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτημάτων και άδειων: Οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν διάφορα αιτήματα, όπως άδειες κατασκευής, άδειες εκδηλώσεων κ.λπ., μέσω μιας εύχρηστης και ασφαλούς ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Ψηφιακός Κατάλογος Επιχειρήσεων: Μια εφαρμογή που παρουσιάζει τις τοπικές επιχειρήσεις, τα καταστήματα και τις υπηρεσίες που προσφέρονται στην περιοχή της Τρίπολης.

Ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον πολιτιστικό και αθλητικό ημερολόγιο: Μια εφαρμογή που παρέχει πληροφορίες για κοινωνικές εκδηλώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, αθλητικά γεγονότα και άλλες δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή.

Υπηρεσίες δημόσιας υγείας και ευεξίας: Μια πλατφόρμα που παρέχει πληροφορίες για τις τοπικές υπηρεσίες υγείας, νοσοκομεία και φαρμακεία

Πλατφόρμα αναφοράς προβλημάτων και βλαβών: Μια εφαρμογή που επιτρέπει στους πολίτες να αναφέρουν προβλήματα στον δημόσιο χώρο, όπως φωτισμός, διατήρηση κτιρίων, καθαριότητα κ.λπ.

Ψηφιακές υπηρεσίες πολιτικής συμμετοχής: Μια πλατφόρμα που επιτρέπει στους πολίτες να συμμετέχουν σε δημοκρατικές διαδικασίες, να υποβάλλουν προτάσεις και να παρακολουθούν τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Ψηφιακή πλατφόρμα για τη διαχείριση των συγκοινωνιακών μέσων: Μια εφαρμογή που παρέχει πληροφορίες για τα δρομολόγια, τις στάσεις, τις ώρες αναχώρησης κ.λπ. των λεωφορείων και το κόστος των εισιτηρίων.

Η παροχή τέτοιων ψηφιακών υπηρεσιών μπορεί να βοηθήσει τον Δήμο Τρίπολης να βελτιώσει την επικοινωνία και την εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς και να προωθήσει τον τουρισμό και την ανάπτυξη της περιοχής. Αυτές οι ψηφιακές εφαρμογές μπορούν να προσφερθούν από την κεντρική σελίδα του Δήμου Τρίπολης. Η χρήση τεχνολογίας και ψηφιακών λύσεων μπορεί να βελτιώσει την επικοινωνία, την εξυπηρέτηση των πολιτών και την προβολή της περιοχής στους επισκέπτες.

Η παραπάνω έρευνα είναι διαθέσιμη εδώ:

https://regionalpolicymonitor.org/…/Psifiaki…

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στην σελίδα μου:

https://kleanthis-gatziolis.rf.gd

Η κεντρική σελίδα της παράταξης μας:

Related posts

Ένα ακόμα τροχαίο στην πόλη μας

Arcadia Spot NG

Μαρτυρία συμπολίτη μας στο ArcadiaSpot για τα αδέσποτα ζώα στην Τρίπολη

Arcadia Spot NG

Τρίπολη: Τροχαίο ατύχημα στην οδό Ναυπλίου

Arcadia Spot NG

1 comment

Απάντηση Κώστα Τζιούμη στον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Κλεάνθη Γκατζιώλη 19 Αυγούστου 2023 at 4:21 μμ

[…] Κλεάνθης Γκατζιώλης για την έρευνα για την… […]

Reply

Leave a Comment