Επικαιρότητα Οικονομία

Κορινθία : Μεγάλο Πρόβλημα με τις ελιές και τα αμπέλια

Καλές πρακτικές για την αποφυγή επιμόλυνσης

Κορινθία : Μεγάλο Πρόβλημα με τις ελιές και τα αμπέλια. Στους ελαιώνες της Κορινθίας επικρατεί πλήρης αποτυχία της σοδειάς, ενώ η σχεδόν πλήρης απώλεια της σοδειάς στα αμπέλια δημιουργεί ανησυχητικές καταστάσεις για τους αγρότες, που τώρα αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

Σύμφωνα με τους αγρότες της Κορινθίας, τα προβλήματα πηγάζουν από τις ακραίες και συνεχείς υψηλές θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 42 βαθμούς Κελσίου και την έλλειψη υγρασίας, προκαλώντας θερμικό στρες στα φυτά. Τα αμπελοτεμάχια είναι ιδιαιτέρως επηρεασμένα, με τα σταφύλια να πλήττονται από εγκαύματα και την απώλεια της ώριμης σταφίδας.Οι αμπελώνες υπέστησαν επίσης ζημίες λόγω έλλειψης βροχοπτώσεων τον χειμώνα.

Επιπλέον, η παραγωγή ελιάς αντιμετωπίζει παρόμοιες δυσκολίες, καθώς η απώλεια της σοδειάς στους ελαιώνες οδηγεί σε ολική αποτυχία. Τα αυξημένα καλλιεργητικά έξοδα και οι ενεργειακές ανατιμήσεις καθιστούν την επιβίωση των αγροτών δύσκολη.

Οι αγροτικοί σύλλογοι της περιοχής έχουν αποστείλει κοινή επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, ζητώντας την άμεση παρέμβαση όλων των σχετικών φορέων για την αποκατάσταση του αγροτικού εισοδήματος.

Related posts

Κόρινθος : Τροχαίο δυστύχημα με νεκρό 33χρονο

Arcadia Spot KP

Κορινθία : Εξιχνίαση τεσσάρων περιπτώσεων κλοπών

Arcadia Spot KP

Σύλληψη ενός ατόμου για ναρκωτικά στην Κορινθία

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment