Ελλάδα Επικαιρότητα

Κουραμπιέδες και μελομακάρονα: οι δύο αγαπημένες γεύσεις των Χριστουγέννων και πως να τις φτιάξετε

Κουραμπιέδες και μελομακάρονα

Κουραμπιέδες και μελομακάρονα: οι δύο αγαπημένες γεύσεις των Χριστουγέννων.
Τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος που πλημμυρίζει τα σπίτια μας με αρώματα γλυκών. Κουραμπιέδες, μελομακάρονα, βασιλόπιτα, μελόπιτα, και πολλά άλλα γλυκά, συνθέτουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και μας χαρίζουν στιγμές απόλαυσης και νοσταλγίας.

Κουραμπιέδες

Οι κουραμπιέδες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα χριστουγεννιάτικα γλυκά στην Ελλάδα. Είναι φτιαγμένοι από αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη, ασπράδια αυγών, και αμύγδαλα ή καρύδια. Έχουν τραγανή υφή και έντονη γλυκύτητα. Κουραμπιέδες και μελομακάρονα

Συνταγή για κουραμπιέδες

Υλικά:

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 100 γρ. αμύγδαλα ή καρύδια, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε τα ασπράδια αυγών και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή καρύδια. Κουραμπιέδες και μελομακάρονα
  4. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
  5. Πλάθουμε τη ζύμη σε στρογγυλά, ραβδιά ή άλλα σχέδια της αρεσκείας μας.
  6. Τοποθετούμε τα κουραμπιέδες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  7. Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν εντελώς και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Μελομακάρονα

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το μέλι, τη ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρύφαλλο, και το γαρίφαλλο.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
  3. Πλάθουμε τη ζύμη σε στρογγυλά, ραβδιά ή άλλα σχέδια της αρεσκείας μας.
  4. Τοποθετούμε τα μελομακάρονα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Αφήνουμε τα μελομακάρονα να κρυώσουν εντελώς και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Related posts

Η DEMO και ο Δήμος Τρίπολης δημιουργούν ένα παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο σκηνικό

Arcadia Spot GZ

Τα Χριστούγεννα: Η γιορτή της ελπίδας και της αγάπης

Arcadia Spot GZ

Χριστόψωμο: Το ψωμί που φτιάχνεται στα σπίτια τα Χριστούγεννα

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment