Top News Ελλάδα

Κώστας Βλάσης: «Το Ελληνικό DNA είναι φτιαγμένο για σπουδαία πράγματα»

vlasis-elliniko-dna

Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αρκάς Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης αναφέρεται στο Ελληνικό DNA και στα πόσο σπουδαία πράγματα μπορούν να κατορθώσουν οι Έλληνες όπως ο Σεφέρης και ο Ελύτης που τιμήθηκαν με το Νόμπελ Λογοτεχνίας και τώρα ο Δημήτρης Ψάλτης, καθηγητής Αστροφυσικής που διαπρέπει στο εξωτερικό.


Δείτε την ανάρτηση του κ. Βλάση:

Η Ελλάδα της Δημοκρατίας, της Αξιοσύνης και της Αριστείας, η Ελλάδα την οποία οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, η Ελλάδα του Σεφέρη και του Ελύτη. Γι’ αυτή τη χώρα αγωνιζόμαστε αλλά και για τους ανθρώπους της που μας κάνουν υπερήφανους. Μετά τα Νόμπελ του Σεφέρη (1963) και του Ελύτη (1979) ίσως έφτασε η ώρα να κατακτήσει την κορυφαία αυτή διάκριση ένας ακόμη Έλληνας. Αυτή τη φορά στον τομέα της Φυσικής.

Ο Δημήτρης Ψάλτης είναι Καθηγητής Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνας, Έλληνας της διασποράς με καταγωγή από τις Σέρρες, ο οποίος μαζί με την επιστημονική του ομάδα κατόρθωσαν να επιβεβαιώσουν για πρώτη φορά τη Θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν «φωτογραφίζοντας» μια μαύρη τρύπα του διαστήματος.

Το σημαντικό αυτό επίτευγμα ανοίγει νέους δρόμους στην έρευνα και αποδεικνύει στην πράξη πως το ελληνικό DNA είναι φτιαγμένο για σπουδαία πράγματα.

Related posts

Λαϊκή Συσπειρώση για τις ψήφους αποδήμων

Arcadia Spot FG

Δηλώσεις επισήμων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου (vids)

#omada_Arcadia_Spot**

Κώστας Βλάσης: «Οι δεσμεύσεις έγιναν πράξη: Μεγάλες επιχορηγήσεις για την εγκατάσταση φυσικού αερίου στα νοικοκυριά της Τρίπολης»

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment