Δήμος Τρίπολης Επικαιρότητα

Κώστας Τζιούμης: «Βήμα – βήμα προχωράμε την εξωστρέφεια του Δήμου μας»

Μετά το μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο υπογράφτηκε, στο τέλος Μαΐου, ανάμεσα στον Δήμο Guiyang και τον Δήμο Τρίπολης, την Πέμπτη (29/6/2023), έγινε ένα επιπλέον βήμα το οποίο ισχυροποιεί τους δεσμούς συνεργασίας, ανάμεσα στις δύο περιοχές.
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κώστας Τζιούμης, επισκέφθηκε την Πρεσβεία της Κίνας στην Αθήνα και είχε συνάντηση με τον Πρέσβη κ. Σιάο Τζουντσένγκ.

Απευθυνόμενος στον Πρέσβη της Κίνας, ο κ. Τζιούμης, είπε: «Ο Δήμος Τρίπολης έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Guiyang, στους τομείς του εμπορίου, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και του τουρισμού.
Θα ήταν μεγάλη μας τιμή να βοηθήσετε σε αυτό το επίπεδο.
Στην Τρίπολη είναι ή έδρα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και στην πόλη λειτουργεί τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και Σχολή Οικονομίας.
Το Πανεπιστήμιο είναι, βέβαια, ξεχωριστό ίδρυμα από τον δήμο, με δικές του αρχές ,αλλά με τη δική σας συνεργασία , θα μπορούσαμε να φέρουμε σε επαφή τις αρχές του δικού μας Πανεπιστημίου με τις αρχές του Πανεπιστημίου της περιοχής της Guiyang προκειμένου να διερευνήσουν τη δυνατότητα ,μεταξύ τους συνεργασιών.
Τέλος, θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμάς, ο κ. Πρέσβης, στις 23 Σεπτεμβρίου να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς».

Ιδιαίτερα θετικός στην προοπτική συνεργασίας με τον Δήμο Τρίπολης εμφανίστηκε ο Πρέσβης της Κίνας κ. Σιάο Τζουντσένγκ, υπογραμμίζοντας ότι «αυτή η συνεργασία μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω».
Στο τέλος, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν συμβολικά δώρα, με τον Πρέσβη της Κίνας να είναι γνώστης της ελληνικής ιστορίας και να σημειώνει ότι η ελληνική επανάσταση ξεκίνησε από την Τρίπολη.

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση

Related posts

Τζιούμης: «Με συνέργειες επιδιώκουμε μια κοινωνία υγιή»

Arcadia Spot NG

Φωτιά σε Μονοκατοικία στην Τρίπολη

Arcadia Spot NG

Ένα ακόμα τροχαίο στην πόλη μας

Arcadia Spot NG

Leave a Comment