Επικαιρότητα Οικονομία Τοπικά Νέα

Λαϊκή Αγορά Τρίπολης : Απουσία αρκετών παραγωγών και έναξη χρήση του POS

Λαϊκή Αγορά Τρίπολης

Λαϊκή Αγορά Τρίπολης : Απουσία αρκετών παραγωγών και έναξη χρήση του POS. Η λαϊκή αγορά της Τρίπολης άνοιξε ξανά σήμερα, Τετάρτη 3 Ιανουαρίου, μετά τις γιορτές. Ωστόσο, η συμμετοχή των παραγωγών δεν ήταν καθολική, καθώς κάποιοι δεν προσήλθαν λόγω έλλειψης πελατών.

Η «αίγλη» της λαϊκής αγοράς της Τρίπολης φαίνεται να φθίνει εδώ και χρόνια, εξαιτίας των παρατεταμένων έργων που εκτελούνται στην πλατεία Μαντινείας. Οι παραγωγοί ζητούν επίμονα τη δημιουργία μιας στεγασμένης λαϊκής αγοράς, η οποία θα προσφέρει καλύτερες συνθήκες εργασίας και στους ίδιους και στους πελάτες.

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, όλοι οι πωλητές στις λαϊκές αγορές υποχρεούνται να αποδέχονται πληρωμές με κάρτες. Η προθεσμία για την προσαρμογή στο μέτρο είναι από 1η Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου 2024. Ωστόσο, οι κυρώσεις θα ανασταλούν στους νέους υπόχρεους έως τις 31 Ιανουαρίου, εφόσον έχουν προμηθευτεί τερματικό POS.

Στην πλειονότητά τους, οι παραγωγοί στην πλατεία Μαντινείας δεν είχαν εφοδιαστεί με μηχανήματα αποδοχής καρτών. Ωστόσο, δήλωσαν ότι έχουν ήδη κινήσει τις διαδικασίες για να προμηθευτούν τα μηχανήματα.

Μερικοί παραγωγοί ανέφεραν ότι θα περιμένουν να διευκρινιστεί το θέμα των επιδοτήσεων για την αγορά ενός μηχανήματος, το οποίο κοστίζει έως και 400 ευρώ. Άλλοι δήλωσαν ότι θα περιμένουν λίγο ακόμα προτού κάνουν τις κινήσεις τους, προκειμένου να μπορέσουν να ενημερωθούν για τα «παραθυράκια» του νόμου και για τις επιλογές που έχουν.

Το εάν οι τραπεζικές προμήθειες που ισχύουν ακόμα και για τις πολύ μικρές συναλλαγές των μερικών λεπτών του ευρώ αναμένεται να επηρεάσουν τις τιμές στις λαϊκές αγορές, είναι κάτι που θα φανεί τις επόμενες ημέρες. Ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο διαφορετικής τιμολόγησης, ανάλογα με το αν η αγορά θα γίνεται με μετρητά ή με POS.

Συμπερασματικά, η λαϊκή αγορά της Τρίπολης άνοιξε ξανά σήμερα, αλλά η συμμετοχή των παραγωγών δεν ήταν καθολική. Η νέα νομοθεσία για την αποδοχή πληρωμών με κάρτες φαίνεται να έχει προκαλέσει κάποια αναστάτωση στους παραγωγούς, οι οποίοι εξετάζουν τις επιλογές τους σχετικά με την προσαρμογή στο μέτρο.

Related posts

Υποχρεωτική χρήση POS σε λαϊκές και ταξί

Arcadia Spot GZ

Οι λαϊκές θα λειτουργήσουν αύριο αντί για Σάββατο

Arcadia Spot GZ

Αλλαγή μέρας λειτουργίας των λαϊκών αγορών της πλ. Θεοκρίτου και της πλ. Βαλτετσίου στις 28.10.2023

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment