Επικαιρότητα Περιφέρεια

Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου: Περιοδεία στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο

Περιοδεία στους χώρους του Παναρκαδικού Νοσοκομείου στην Τρίπολη πραγματοποίησαν, σήμερα Παρασκευή 15/09, υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής το Νίκο Κουτουμάνο υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

Μαζί του παρευρέθηκαν ο Βαγγέλης Γούργαρης υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης με τη «Λαική Συσπείρωση», ο Νίκος Θεοδωράκης, η Παναγιώτα Πανούση υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και ο Πουρνάρας Θάνος υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης και γιατρός στο νοσοκομείο.  

Το κλιμάκιο της «Λαικής Συσπείρωσης» επισκέφθηκε και μίλησε με τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, γιατρούς, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, διοικητικούς υπάλληλους, τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, στα μαγειρεία,  στο τμήμα ιματισμού και στα πλυντήρια του νοσοκομείου.

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους προέκυψαν ξανά τα διαχρονικά προβλήματα του Νοσοκομείου, όπως η έλλειψη προσωπικού και υποστελέχωση τμημάτων και του ΕΚΑΒ, εντατικοποίηση εργασίας, έλλειψη σε υποδομές και εξοπλισμό.

Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα, σχεδόν εγκατάλειψης, στο Ακτινολογικό του Νοσοκομείου, όπου η υπολειτουργία του αποτελεί ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα του νοσοκομείου. Ενώ διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό (Αξονικό και μαγνητικό τομογράφο, υπερήχους, ακτινογραφικό και μαστογράφο) λόγω μη πρόσληψης ακτινολόγων υπολειτουργεί πλήρως, ο μαστογράφος και ο μαγνητικός δεν αξιοποιούνται, και όλη η λειτουργία περιορίζεται μόνο στις επείγουσες ανάγκες του νοσοκομείου. Η πρόσκαιρη “λύση” μεταφοράς ακτινολόγων για κάποιες μέρες από άλλα νοσοκομεία της περιοχής έχει πιέσει τα αντίστοιχα τμήματα αυτών των νοσοκομείων.

Ο Νίκος Κουτουμάνος τόνισε ότι οι υγειονομικοί και ο λαός μας έχουν συγκεντρώσει αρκετή πείρα. Κάθε μέρα στην Υγεία και στα δημόσια νοσοκομεία γίνονται προδιαγεγραμμένα εγκλήματα. Κάθε μέρα κινδυνεύουν ασθενείς και εργαζόμενοι, από τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών. Η στήριξη και ισχυροποίηση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” σε Δήμους και Περιφέρειες αποτελεί στάση εναντίωσης στην αντιλαϊκή πολιτική.

Related posts

Παπαφλέσσεια 2024 | Δημήτρης Πτωχός: «Δίνουμε ώθηση στον κλασικό αθλητισμό»

Arcadia Spot NG

Το Champions League Ποδοσφαίρου Κωφών κατέκτησε ο ΠΑΟΚΜ

Arcadia Spot NG

Πτωχός: «Τα αγροτικά ζητήματα αφορούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία»

Arcadia Spot NG

Leave a Comment