Επικαιρότητα Πολιτικά

Μήνυμα Γεραπετρίτη: Θα συνεχίσουμε τη θωράκιση των νησιών μας

Μήνυμα Γεραπετρίτη

Μήνυμα Γεραπετρίτη: Θα συνεχίσουμε τη θωράκιση των νησιών μας. Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, εξέφρασε από τη Βουλή την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να διατηρήσει τα δικαιώματά της που προκύπτουν από διεθνείς συμβάσεις και συμφωνίες, όπως οι Συνθήκες της Λωζάνης, του Μοντρέ και των Παρισίων, προκειμένου να θωρακίσει την άμυνά της.

Αναφέροντας το ζήτημα της εθνικής κυριαρχίας, υπογράμμισε ότι αυτά τα ζητήματα, όπως η διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν μπορούν να είναι αντικείμενο οποιασδήποτε συμφωνίας. Επίσης, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία αποδυνάμωση της ισχύος των ελληνικών νησιών από πλευράς των Ενόπλων Δυνάμεων, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή σχετικά με πιθανή μυστική συμφωνία για αποστρατικοποίηση των νησιών.

Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής και διπλωματικής ισχύος και αναφέρθηκε στην ενίσχυση του προσωπικού και της υποδομής των Ενόπλων Δυνάμεων τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον, επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει χτίσει διπλωματικές συμμαχίες που ενισχύουν τη διεθνή θέση της και ότι έρχεται στο τραπέζι των συζητήσεων με την Τουρκία από μια θέση ισχύος.

Related posts

Επέκταση και στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των μέτρων που ανακοινώθηκαν για τις επιχειρήσεις που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους

#omada_Arcadia_Spot*

Leave a Comment