Top News Ελλάδα Επικαιρότητα

Μερική αθωώση κατά την εισαγγελέα για Φιλιππίδη

Έχοντας πλέον φτάσει η δίκη στους 10 μήνες στο δικαστήριο που δικάζεται ο Φιλιππίδης, η εισαγγελέας πρότεινε μερική αθώωση για τον κατηγορούμενο. Η εισαγγελέας κατά την αγόρευση της, επιχειρηματολόγησε υπέρ του να αθωωθεί ο ηθοποιός για την κατηγορία βιασμού της νεαρής συναδέλφου του, που φέρεται χρονικά να έλαβε πράξη το 2008.

Η εισαγγελέας ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι τόσο η καταγγελούσα όσο και οι μάρτυρες δεν έπεισαν ότι υπήρξε όντως σεξουάλικη επίθεση του Πέτρου Φιλιππίδη προς το πρόσωπο της. Ακόμα περισσότερο κλονίζεται η θέση της κατηγορούσας κατά την εισαγγελέα Στέλλα Στόγια, η μεγάλη απόκλισης χρονικά της δεύτερης από την πρώτη σεξουαλική επίθεση που ισχυρίζεται ότι δέχτηκε από τον ηθοποιό και ενώ είχε ήδη προχωρήσει η ανακριτική διαδικασία κλονίζει την κατηγορία της. Σύμφωνα με την εισαγγελέα είναι άξιο απορίας πως μπορεί να ξέχασε μία τόσο τραυματική εμπειρία και να την θυμήθηκε αφού είχε προχωρήσει τόσο η ανακριτική διαδικασία.

Σε αντίθετη ροή η εισαγγελέας ζήτησε ο Πέτρος Φιλιππίδης να κριθεί ένοχος για δύο απόπειρες βιασμών, όπως έχουν καταγγελθεί από δύο άλλες νεαρές ηθοποιούς. Αυτές σύμφωνα με τις κατηγορύσες έλαβαν πράξη η μία στο καμαρίνι του και η άλλη στο αυτοκίνητο του. Κατά την άποψη της αυτές οι καταγγελίες είναι κατά πολύ πιο πλήρεις ,τεκμηριωμένες και αξιόπιστες.

Η πιθανή εξέλιξη βάση της εισαγγελικής θέσης

Αν αυτή η εισαγγελική πρόταση γίνει δεκτή, ο ηθοποιός που βρίσκεται αυτή την χρονική περίοδο ελεύθερος με όρους θα καταδικαστεί σε ποινή κάτων των δέκα ετών. Αυτή η μείωση της πιθανής ποινής, προέρχεται από το ότι προφανώς οι απόπειρες βιασμού είναι πιο ελαφρά αδικήματα από την ολοκληρωμένη πράξη του βιασμού. Δεν αποκλείεται επίσης το δικαστήριο κατά αυτή την περίπτωση να αποφασίσει να του δοθεί αναστολή της εκτέλεσης της ποινής του, δηλαδή να μείνει ελέυθερος εκτός φυλακής κατά την περίοδο της αναστολής.

Εν τέλει βέβαια αυτή ειναι απλά η εισαγγελική πρόταση. Το δικαστήριο μπορεί να αποφανθεί αλλιώς αλλά σίγουρα η εισαγγελική θέση παίζει μεγάλο ρόλο στην τελική απόφαση του δικαστηρίου.

Related posts

Δίκη για την επίθεση με βιτριόλι στο Ηράκλειο: Ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία

Arcadia Spot GZ

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη – Ένταση έξω από το δικαστικό Μέγαρο: ”Αληταρά! Μεγαλώνουμε παιδιά κι εμείς”

#omada_Arcadia_Spot*

Πέτρος Φιλιππίδης: Αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους (vid)

#omada_Arcadia_Spot*

Leave a Comment