Ελλάδα Επικαιρότητα

Με γρήγορους ρυθμούς εξαπλώνεται η φωτιά στη Χίο

Με γρήγορους ρυθμούς εξαπλώνεται η φωτιά σε δασική περιοχή ,στο βορειοδυτικό κομμάτι της Χίου

Η πυρκαγιά προκλήθηκε από τροχαίο ατύχημα ,δήλωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν τεράστια μάχη με τη φωτιά ,καθώς έχουν εγκαταστήσει δίκτυο πυροσβεστικών οχημάτων ,μήκουσ 1.5 χλμ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική ,δεν απειλειται άμεσα κάποιος οικισμός,ωστόσο ,για προληπτικούς λόγους ,στάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους των χωριών Διευχά και Κατάβαση ,μέσω του 112 ,περίπου κατά τη 1 την νύχτα,να απομακρυνθούν και να κινηθούν προς Βολισσό.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής απαρτίζονται από 90 πυροσβέστες ,18 οχήματα , πέντε αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα

Σημαντική είναι η συνδρομή στην κατάσβεση από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της αυτοδιοίκησης.

Μεθυσμένος ο οδηγός που προκάλεσε το τροχαίο,το οποίο εξελίχθηκε σε πυρκαγιά.

Ο οδηγός διακομίστηκε με ελαφρά τραύματα στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου – έγινε εξειδικευμένο αλκοτέστ από ΤΤ Χίου το οποίο «βγήκε» θετικό. Συγκεκριμένα οι μετρήσεις έδειξαν 0,42%.

Κατόπιν επικοινωνίας με τον Εισαγγελέα , δόθηκε εντολή στους αστυνομικούς για σχηματισμό 2 δικογραφιών. H μια δικογραφία ανατέθηκε στο ΑΤ Καρδαμύλων και αφορά το τροχαίο ατύχημα, ενώ η δεύτερη δικογραφία την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου και αφορά εμπρησμό από αμέλεια με κατηγορούμενο τον οδηγό του οχήματος.

Δόθηκε εντολή να συλληφθεί και να κρατηθεί, ώστε να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του Εισαγγελέα. Την προανάκριση διενεργεί το ΑΤ Καρδαμύλων.

Related posts

Ποιοι μαθητές θα πάρουν επίδομα 350 ευρώ

Arcadia Spot NG

Πώς να βάψετε εύκολα κόκκινα αυγά

Arcadia Spot NG

Δείτε τι ισχύει για τις αργίες του Πάσχα

Arcadia Spot NG

Leave a Comment