Top News Επικαιρότητα Καιρός

Με τι καιρό θα κάνουμε γιορτές (vid)

Ο Καιρός την πρωτοχρονιά

Καθώς τα Χριστούγεννα πλησιάζουν εδώ θα παρουσιάσουμε με τι καιρό θα κάνουμε γιορτές. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη ο καιρός από σήμερα αλλά και για όλη την τρέχουσα εβδομάδα θα είναι “ανοιξιάτικος”. Αυτό θα γίνει καθώς θα υπάρξει αύξηση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, σήμερα την Δευτέρα (11/12) αναμένεται άστατος καιρός με βροχές. Οι βροχές ειδικότερα θα είναι πιο έντονες στα ανατολικά και νότια θαλάσσια διαμερίσματα, με κάποιες πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες. Όμως γρήγορα η ηλιοφάνεια θα αρχίσει να παίρνει την θέση τους. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι τόσο στο Ιόνιο όσο και στο Αιγαίο, που θα φτάσουν στα νότια έως τα 6-7 μποφόρ και ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 14-16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, μετά τις πρόσκαιρες βροχές της νύχτας, ο καιρός βελτιώνεται και κατά το μεσημέρι θα υπάρξουν και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα φτάσει κοντά στους 14-15 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι.

Υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή

Επίσης σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αυτή η εβδομάδα θα θυμίζει Απρίλιο. Αυτό θα γίνει επειδή ξεκινάει μια θερμή αέρια μάζα από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής με κατεύθυνση προς τα ανατολικά, που θα επηρεάσει και τη χώρα μας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να σημειωθούν υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή. Πιο συγκεκριμένα θα κυμανθούν στους 18-20 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα, 20-22 στα δυτικά και 22-24 στα ανατολικά και νότια.

Πότε θα πέσουν οι θερμοκρασίες

Από το επόμενο Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη θα αρχίσει να πέφτει ξανά η θερμοκρασία χωρίς όμως να υπάρξει ακραία πτώση.

Δηλαδή όπως φαίνεται τα Χριστούγεννα θα είναι ήπιος ο καιρός, με θερμοκρασίες άνω του μέσου όρου για την εποχή και με την ύπαρξη μερικών βροχών.

Τέλος σύμφωνα με τον μετεωρολόγο με το πέρας της Πρωτοχρονιάς θα αρχίσει ο χειμώνας με πτώση της θερμοκρασίας.

Για ολόκληρο το δελτίο του καιρού πατήστε εδώ.

Related posts

Αφρικανική σκόνη θα πλήξει τη χώρα μας σήμερα και αύριο

Arcadia Spot GZ

Νέα κακοκαιρία από Δευτέρα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Arcadia Spot GZ

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment