Ελλάδα Επικαιρότητα

Μια 50χρονη έπεσε θύμα απάτης χάνοντας 80.000

Απάτη με SMS προσποιούμενοι

Μια 50χρονη έπεσε θύμα απάτης χάνοντας 80.000. Η 50χρονη γυναίκα στον Βόλο έπεσε θύμα απάτης, χάνοντας συνολικά 80.000 ευρώ, από δύο Νιγηριανούς που ζούσαν στη Θεσσαλονίκη. Η απάτη διαδραματίστηκε μέσω μιας σελίδας γνωριμιών, όπου ο ένας από τους δράστες προσποιούνταν αξιωματικό από τη Συρία.

Ο άνδρας αυτός κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της γυναίκας και ακόμη της παρείχε τους κωδικούς των τραπεζικών του λογαριασμών. Στη συνέχεια, ζήτησε χρήματα από αυτήν, λέγοντας πως δεν μπορεί να πραγματοποιήσει μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό.

Η γυναίκα, σταδιακά, κατέβαλε μεγάλα ποσά χρημάτων που διακινούνταν σε έναν τραπεζικό λογαριασμό που ανήκε σε έναν Νιγηριανό φίλο του δράστη στη Θεσσαλονίκη. Ο κύριος δράστης παραμένει ακόμη ύποπτος και δεν έχει συλληφθεί.

Στην δίκη του, ο συνεργός του κατηγορούμενου ανέφερε πως δεν είχε σχέση με την απάτη, αλλά απλά πρόσφερε την υπηρεσία του. Ωστόσο, δεν επέστρεψε τα χρήματα στη γυναίκα όταν αποκαλύφθηκε η απάτη. Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκισης χωρίς αναστολή. Η έφεση διαθέτει ανασταλτική δύναμη, και αν καταδικαστεί και στο Εφετείο, θα πρέπει να εκτίσει την ποινή των τριών ετών.

Related posts

Nέες προσπάθειες απάτης – Επιτήδειοι παριστάνουν υπαλλήλους της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Arcadia Spot KP

Θεσσαλονίκη : Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού

Arcadia Spot GZ

Συναγερμός στο Βόλο: Εντοπίστηκε Πτώμα στο Λιμάνι

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment