Ελλάδα Επικαιρότητα

Μονάδα πτητικών μέσων στέλνει η Κύπρος

ελικοπτερο πυροσβεστικη

Μονάδα πτητικών μέσων στέλνει η Κύπρος για βοήθεια προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών. Αυτό γίνεται μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕυρωπαΪκής Ένωσης, μετά από απόφαση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Αυτή η βοήθεια αποτελείται από δύο αεροπλάνα τύπου Air Tractor του Τμήματος Δασών. Το πλήρωμα τους αποτελείται από 4 άτομα πλήρωμα και 7 άτομα υποστηρικτικό προσωπικό εδάφους.

Η βοήθεια αυτή ξεκίνησε σήμερα στις 08:00 από το αεροδρόμιο Πάφου με προορισμό το αεροδρόμιο Τατοΐου. Το πρόγραμμα πτήσεων προβλέπει στάση στο αεροδρόμιο Ρόδου για ανεφοδιασμό. Η εκτιμώμενη ώρα άφιξης στο Τατόϊ είναι γύρω στις 13:00.

Η μονάδα πτητικών μέσων του Τμήματος Δασών έχει ενταχθεί από τα μέσα Ιουνίου 2023 στο rescEU. Το rescEU έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ. Στόχος του η δημιουργία πρόσθετων μονάδων για ανταπόκριση με συγχρηματοδότηση από την Ε.Ε.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, διαχρονικά, ανταποκρίνεται για παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα και άλλες γειτονικές χώρες είτε αξιοποιώντας πρόνοιες διακρατικών συμφωνιών είτε στ πλαίσιο του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Related posts

Τραγωδία στην Κύπρο: Νεκροί παππούς, γιαγιά και δύο εγγόνια σε τροχαίο

ArcadiaSpot Team

Συλλήψεις για εμπρησμό από πρόθεση σε Λάρισα και Κάρυστο

Arcadia Spot FG

Φωτιές σε τέσσερις περιοχές του Μαραθώνα

Arcadia Spot FG

Leave a Comment