Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Νέος κατώτατος μισθός : Πότε αναμένεται η ανακοίνωση του

Υπουργικό Συμβούλιο : Την Παρασκευή η ανακοίνωση νέου κατώτατου μισθού

Νέος κατώτατος μισθός : Πότε αναμένεται η ανακοίνωση του. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ανακοίνωσαν ότι η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού θα έρθει μέσα στον Μάρτιο. Ο νέος κατώτατος μισθός θα ξεκινήσει από τον αριθμό 8 και ο στόχος της κυβέρνησης είναι να φτάσει σταδιακά τα 950 ευρώ μέχρι το 2027.

Η ανακοίνωση για την αύξηση θα γίνει στις 22 Μαρτίου στο υπουργικό συμβούλιο από την υπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, και την ίδια ή την επόμενη ημέρα θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι η απόφαση για την αύξηση θα ληφθεί στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο μετά την σχετική εισήγηση. Τόνισε ότι «ο κατώτατος μισθός πρέπει να ανέβει και θα ανέβει πάνω από τα 800 ευρώ. Στο τέλος της τετραετίας θα φτάσει τα 950 ευρώ».

Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα αρχίσει να εφαρμόζεται επίσημα περίπου μια εβδομάδα μετά τις ανακοινώσεις, συγκεκριμένα την 1η Απριλίου.

Ο νέος κατώτατος μισθός θα είναι σίγουρα πάνω από 800 ευρώ, με το πιο πιθανό σενάριο να είναι ανάμεσα στα 820 και 830 ευρώ.

Από την πλευρά των εργοδοτών, η ΓΣΕΒΕΕ και ο ΣΕΒ προτείνουν αύξηση της τάξης του 4% με τον κατώτατο μισθό να διαμορφώνεται στα 811,2 ευρώ, πρόταση που συμφωνεί με αυτή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οι έμποροι (ΕΣΕΕ) προτείνουν αύξηση 3,5% με τον κατώτατο μισθό να διαμορφώνεται στα 807,30 ευρώ σε αυτή την περίπτωση. Νέος κατώτατος μισθός : Πότε αναμένεται η ανακοίνωση του

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) προτείνει αύξηση 5%, την μεγαλύτερη μεταξύ των φορέων, η οποία θα διαμορφώσει τον κατώτατο μισθό στα 819 ευρώ.

Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) θεωρεί ότι ο πληθωρισμός θα πρέπει να είναι και το 2024 ο προσδιοριστικός παράγοντας για την αύξηση του κατώτατου μισθού, δηλαδή η αύξηση δεν θα πρέπει να υπολείπεται του πληθωρισμού του 2023.

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) προτείνει ο κατώτατος μισθός να αυξηθεί στα 908 ευρώ μηνιαίως, ώστε να προστατεύονται οι μισθωτοί που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό από την ακρίβεια, να απεγκλωβιστούν από την παγίδα της σχετικής φτώχειας και να μην αλλάξει η θέση τους στη διανομή του εισοδήματος.

Related posts

Νέος Κατώτατος Μισθός : Πόσο ανέβηκε

Arcadia Spot GZ

Κατώτατος Μισθός : Ανακοινώνεται αύριο στις 11 το Υπουργικό Συμβούλιο

Arcadia Spot GZ

Υπουργικό Συμβούλιο : Την Παρασκευή η ανακοίνωση νέου κατώτατου μισθού

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment