Επικαιρότητα Οικονομία

Νέο κύμα ανατιμήσεων θα έρθει λόγω της αύξησης του ΦΠΑ των αλκολούχων ποτών

Νέο κύμα ανατιμήσεων θα έρθει λόγω

Νέο κύμα ανατιμήσεων θα έρθει λόγω της αύξησης του ΦΠΑ των αλκολούχων ποτών. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων εξέφρασε ανησυχία για το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ στα μη αλκοολούχα ποτά, από 13% σε 24%, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Οι εστιάτορες υποστηρίζουν ότι αυτό θα προκαλέσει αναταραχή και ανησυχία, ενώ έρχεται σε αντίθεση με τις αισιόδοξες δηλώσεις για τα φορολογικά έσοδα και τα αυξημένα δημοσιονομικά περιθώρια.

Η ομοσπονδία επισημαίνει ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα μη αλκοολούχα ποτά θα επιφέρει αυξήσεις τιμών, επιδεινώνοντας το πληθωριστικό κλίμα στην οικονομία και επηρεάζοντας νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αυτό, σύμφωνα με τους εστιάτορες, απειλεί τη σταθερότητα που αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη, επισημαίνοντας την αντίφαση με τις επίσημες αισιοδοξίες για την καλή πορεία των φορολογικών εσόδων και τα αυξημένα δημοσιονομικά περιθώρια.

Επιπλέον, οι εστιάτορες εκφράζουν την ελπίδα ότι τα δημοσιεύματα δεν θα επιβεβαιωθούν, καθώς μια τέτοια απόφαση θα ενισχύσει τις αντιδράσεις που ήδη υπάρχουν λόγω των φορολογικών επιβαρύνσεων που επικρίνεται ότι επιβάλλει η κυβέρνηση στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Related posts

Προθεσμίες και Πληρωμές Δηλώσεων ΦΠΑ για τον Φεβρουάριο

Arcadia Spot GZ

Επέκταση Πλατφόρμας Υποβολής Δηλώσεων ΦΠΑ: Ανεκτές Αποκλίσεις και Ευκολία στη Δήλωση Εξόδων 

Arcadia Spot GZ

Μειωμένος ο συντελεστής του ΦΠΑ από την έναρξη του 2024

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment