Επικαιρότητα Οικονομία

Νέο Νομοσχέδιο Φοροδιαφυγής: Εκσυγχρονισμός με Τεχνολογική Καινοτομία

Νέο Νομοσχέδιο Φοροδιαφυγής

Νέο Νομοσχέδιο Φοροδιαφυγής: Εκσυγχρονισμός με Τεχνολογική Καινοτομία. Το υπουργείο Οικονομικών παρουσίασε ένα νέο νομοσχέδιο με στόχο την αποτελεσματική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Κεντρική έμφαση δίνεται στη χρήση νέων τεχνολογιών για τη δημιουργία δεδομένων και την ανάλυση τους με σκοπό τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας.

Τα κύρια μέτρα που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο περιλαμβάνουν την υποχρεωτική ανάρτηση εσόδων και δαπανών στην πλατφόρμα MyData μέχρι το 2024, την απαγόρευση της χρήσης μετρητών στις αγοραπωλησίες ακινήτων, την αύξηση του προστίμου για χρήση μετρητών σε συναλλαγές άνω των 500 ευρώ, καθώς και την καταβολή της πλειονότητας των επιδομάτων μέσω χρεωστικών καρτών.

Επιπλέον, υπάρχουν και άλλα μέτρα που είναι ήδη σε εξέλιξη, όπως η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS τους, η επέκταση της υποχρέωσης κατοχής συστήματος ηλεκτρονικών πληρωμών σε άλλους κλάδους της λιανικής αγοράς, η ενεργοποίηση του ψηφιακού δελτίου αποστολής και η υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών τιμολογίων μέχρι το 2024.

Ο στόχος είναι να ενισχυθεί η διαφάνεια στη φορολογική διαχείριση, να μειωθεί η γραφειοκρατία και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο.

Related posts

Παράταση από το υπουργείο Οικονομικών για την υποχρεωτική χρήση POS

Arcadia Spot GZ

Πάρτι φοροδιαφυγής στο γάμο της χρονιάς-Κανείς δεν έκοψε απόδειξη

ArcadiaSpot Team

Αυξημένες καταγγελίες πολιτών για φορολογικές παραβάσεις – Αύξηση ελέγχων από την ΑΑΔΕ

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment