Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Νέο φορολογικό νομοσχέδιο: Στόχος η μείωση της φοροδιαφυγής και η ενίσχυση της ανάπτυξης

Νέο φορολογικό νομοσχέδιο: Στόχος η μείωση της φοροδιαφυγής και η ενίσχυση της ανάπτυξης

Νέο φορολογικό νομοσχέδιο: Στόχος η μείωση της φοροδιαφυγής και η ενίσχυση της ανάπτυξης. Ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, αναφέρθηκε στη γενική φιλοσοφία και στις βασικές διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο έχει κατατεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι το νέο νομοσχέδιο δεν αφορά μόνο τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά αποτελεί ένα στρατηγικό σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής.

Συγκεκριμένα, για τους ελεύθερους επαγγελματίες, η Νέα Δημοκρατία έχει προχωρήσει σε σημαντικές μειώσεις στη φορολογία και στο Τέλος Επιτηδεύματος, ενώ έχει προγραμματίσει την πλήρη κατάργησή του την επόμενη χρονιά.

Επιπλέον, με το νέο νομοσχέδιο ενισχύονται τα τεκμήρια για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ δημιουργούνται κίνητρα για την ηλεκτρονική τιμολόγηση.

Για τη μεγάλη φοροδιαφυγή, το νέο νομοσχέδιο προβλέπει αυστηρότερα μέτρα, όπως την επιβολή πλαφόν στις συναλλαγές σε μετρητά για τις αγοραπωλησίες ακινήτων.

Επίσης, δημιουργούνται κίνητρα για την ηλεκτρονική τιμολόγηση, ενώ η ΑΑΔΕ θα διασυνδεθεί απευθείας με την αγορά.

Το νέο νομοσχέδιο περιλαμβάνει επίσης διατάξεις για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, τον εκσυγχρονισμό των ελέγχων με νέα τεχνολογικά μέσα, την επιβολή τάξης στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης, την εξάλειψη γραφειοκρατικών στρεβλώσεων και την κινητροδότηση για την ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων.

Ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι η ίδρυση του Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου, με αναπτυξιακό προσανατολισμό, αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για την Ελλάδα.

Το Ταμείο θα αποπληρώσει το εξωτερικό χρέος, θα ενισχύσει την ανάπτυξη της οικονομίας και θα προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον στις επόμενες γενιές.

Συμπερασματικά, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο έχει ως στόχο να καταστήσει τη φορολογική νομοθεσία πιο δίκαιη και αποτελεσματική, μειώνοντας τη φοροδιαφυγή και ενισχύοντας την ανάπτυξη της οικονομίας.

Related posts

Δικηγόροι Πάτρας καταλαμβάνουν τα δικαστήρια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το φορολογικό

Arcadia Spot GZ

Νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο : 10 Σημαντικές Αλλαγές

Arcadia Spot GZ

Γιώργος Παπαηλιού : ” Τα νέα μέτρα είναι μέτρα φορολογικής επιβάρυνσης “

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment