Δήμος Μεγαλόπολης Επικαιρότητα

Νίκας: Προχωρά η διαδικασία για το φωτοβολταϊκό πάρκο των 2.000 στρεμμάτων στη Μεγαλόπολη

fotovolt-megalop

Νίκας: Προχωρά η διαδικασία για το φωτοβολταϊκό πάρκο των 2.000 στρεμμάτων στη Μεγαλόπολη.

Θετικά έχει γνωμοδοτήσει το ΠΓΣΕΕ Πελοποννήσου ως προς την αναγκαιότητα δημιουργίας στη Μεγαλόπολη του μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου των 2.000 στρεμμάτων.

Σχολιάζοντας σχετικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας τόνισε ότι προχωρεί η διαδικασία για την δημιουργία αυτού του μεγάλου φωτοβολταϊκού.

Ένα εξαιρετικό έργο, το οποίο θα μπορούσε να συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των ενεργειακών αναγκών του πρωτογενή τομέα στην Περιφέρεια, ως προς το ζήτημα της άρδευσης.

Στη γνωμοδότησή του το ΠΓΣΕΕ Περιφέρειας Πελοποννήσου επισημαίνει ότι η κατασκευή του πιο πάνω φωτοβολταϊκού πάρκου είναι προς όφελος του ΓΟΕΒ, εκτιμώντας ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ότι “η κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου θα μείωνε σημαντικά, σε μακροχρόνια βάση (συμπεριλαμβανομένων και των αποσβέσεων εγκατάστασης) το ενεργειακό κόστος του ΓΟΕΒ”.

Κι αυτό γιατί, όπως σημειώνει,

α) το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για την λειτουργία των αντλιοστασίων του ΓΟΕΒ είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που διαμορφώνει το τελικό κόστος λειτουργίας του Οργανισμού,

β) το μεγαλύτερο μέρος των συσσωρευμένων χρεών του ΓΟΕΒ οφείλεται στο ενεργειακό κόστος που δεν εξοφλήθηκε εγκαίρως.

Παρατηρεί, ωστόσο, πως η χρηματοδότηση του έργου “δεν μπορεί να γίνει σύμφωνα με τις περί εγγειοβελτιωτικών έργων διατάξεις, καθώς το φ/β δεν αποτελεί τέτοιου είδους έργο”.

Εδώ μπορείτε να δείτε το έγγραφο του ΓΟΕΒ Παμίσου, αναφορικά με το θέμα του φωτοβολταϊκού και με αναφορές στις καταναλώσεις που καταγράφονται στα αντλιοστάσια του Οργανισμού, αλλά και στα κόστη:

Eγγραφο του ΓΟΕΒ Παμίσου

Related posts

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ: Ομιλία στο Δημοτικό Σχολείο

Arcadia Spot KP

Τοποθετήθηκαν κάδοι ανακύκλωσης ρουχισμού στη Μεγαλόπολη

Arcadia Spot GZ

Διακοπή ρεύματος στις 09/03/2024 στο Δήμο Μεγαλόπολης

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment