Ελλάδα

Νίκος Ανδρουλάκης: “Το Βρετανικό Μουσείο έχει χρέος απέναντι στην ανθρωπότητα να αποδώσει τα γλυπτά του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης”

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Μουσείου της Ακρόπολης, Κωνσταντίνο – Αύγουστο Ρίζο και τον Γενικό Διευθυντή, καθηγητή Νικόλαο Σταμπολίδη.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, ένα χρέος όπως σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης που το Βρετανικό Μουσείο οφείλει να εκπληρώσει προς την ανθρωπότητα.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής προχώρησε κατόπιν στην ακόλουθη δήλωση:

«Το Βρετανικό Μουσείο έχει χρέος απέναντι στην ανθρωπότητα να αποδώσει τα Γλυπτά του Παρθενώνα εδώ στο Μουσείο της Ακρόπολης. Πριν δεκαετίες, η αείμνηστη Μελίνα έκανε μια παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης και κατάφερε αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα να μην αφορά μόνο ένα μουσείο κι ένα κράτος, αλλά να αφορά τη διεθνή κοινότητα. Έπεισε με τα επιχειρήματά της ότι πρέπει τα Γλυπτά του Παρθενώνα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Και η κατασκευή αυτού εδώ του μουσείου ενίσχυσε τα επιχειρήματα της Μελίνας.

Πια δεν υπάρχει κανένα περιθώριο παρά μόνο η απόδοσή τους σε αυτόν εδώ τον ιερό χώρο, που συμβολίζει την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, τη δημοκρατία και τις οικουμενικές αξίες του πανανθρώπινου πολιτισμού».

Related posts

Ανδρουλάκης : Υποστηρίζει τη δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων και επικρίνει τη Νέα Δημοκρατία

Arcadia Spot GZ

Συνάντηση Κασσελάκη – Ανδρουλάκη

Arcadia Spot GZ

Ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στην Τρίπολη

Arcadia Spot FG

Leave a Comment