Top News Ελλάδα Επικαιρότητα

Ναυάγιο στην Πύλο: 78 νεκροί μετανάστες και 104 διασωθέντες

Ναυάγιο με μετανάστες έγινε σήμερα το πρωί ανοιχτά της Πύλου. Μέχρι τώρα υπάρχουν 78 νεκροί μετανάστες και 104 έχουν διασωθεί.

Στις ελληνικές αρχές σήμανε συναγερμός όταν το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ενημερώθηκε από το RCC ROME για αλιευτικό σκάφος στην ανωτέρω περιοχή, στο οποίο επέβαινε μεγάλος αριθμός αλλοδαπών. Άμεσα δεσμεύτηκαν παραπλέοντα πλοία προς εντοπισμό του Α/Κ σκάφους.

Αρχικά το αλιευτικό σκάφος εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης (13/06) από ένα εναέριο μέσο FRONTEX και εν συνεχεία από δύο παραπλέοντα πλοία, να πλέει βόρεια χωρίς να αιτείται συνδρομή. Στη συνέχεια για το σημείο απέπλευσε Παράκτιο Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Π.Λ.Σ.), ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Το ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε το Α/Κ να κινείται με ταχύτητα με πορεία βόρεια.

Σε συνεχόμενες τηλεφωνικές κλήσεις του Θαλάμου Επιχειρήσεων προς το αλιευτικό σκάφος για την παροχή συνδρομής έλαβε αρνητική απάντηση. Πλοίο προσέγγισε το σκάφος και του παρείχε τροφοεφόδια, ενώ οι αλλοδαποί αρνήθηκαν την παροχή οποιασδήποτε περαιτέρω συνδρομής.

Εν συνεχεία δεύτερο Φ/Γ πλοίο προσέγγισε το σκάφος για παροχή εφοδίων και συνδρομής αλλά οι αλλοδαποί αρνήθηκαν και τα εφόδια και την συνδρομή.

Άγνωστος ο αριθμός των επιβαίνοντων

Ο αριθμός των ανθρώπων που επέβαιναν στο σκάφος παραμένει άγνωστος, ωστόσο εκτιμάται ότι ήταν γύρω στους 700 επιβαίνοντες. Άγνωστος παραμένει και ο αριθμός των αγνοούμενων. Μετανάστες που επέζησαν κάνουν λόγο για γυναίκες και παιδιά κλεισμένα στα αμπάρια.

Στην Πύλο μετέβησαν η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Νίκας, ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ενώ πηγαίνει και ο γενικός γραμματέρας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι προγραμματισμένες ομιλίες των πολιτικών αρχηγών αναβλήθηκαν, ενώ υπάρχουν σκέψεις για τριήμερο εθνικό πένθος.

Related posts

Διακινητής μεταναστών συνελήφθη στον Έβρο

Arcadia Spot GZ

Διακινητής μεταναστών συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη

Arcadia Spot GZ

Στο λιμάνι της Καλαμάτας οι 90 μετανάστες (vid)

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment