Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Γ.Σ.Ε.Ε : Να ανακαλέσει η Tupperware το αιφνιδιαστικό λουκέτο του εργοστασίου της στην Θήβα

Να ανακαλέσει η Tupperware το αιφνιδιαστικό λουκέτο του εργοστασίου της στην Θήβα ζητά η ΓΣΕΕ. Με αυτή την απόφαση οδηγούνται 150 εργαζόμενοι στο να χάσουν την δουλειά τους. Πρόκειται για το μοναδικό εργοστάσιο που έχει η εταιρεία στην χώρα μας με αρχική λειτουργία από το 1967.

Με μία αιφνιδιαστική κίνηση η Διοίκηση του εργοστασίου ανακοίνωσε την απόφαση της πολυεθνικής εταιρίας, καλώντας  τους εργαζόμενους να υπογράψουν οικειοθελείς αποχωρήσεις λαμβάνοντας λίγα περισσότερα χρήματα από τις νόμιμες αποζημιώσεις, ώστε να ολοκληρώσει το λουκέτο έως τα μέσα Απριλίου χωρίς να
προσκρούσει στο νόμο που προβλέπει συγκεκριμένο ποσοστό απολύσεων ανά μήνα.

Μ’ αυτήν την απόφαση, περίπου 150 εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους. Σε μία περιοχή που πλήττεται από την ανεργία, με δεδομένο το γεγονός ότι κάθε λίγο και λιγάκι κλείνει και μία βιομηχανική μονάδα, το κλείσιμο του εργοστασίου της Tupperware θα εντείνει το πρόβλημα, αφού μια θέση εργασίας στην περιοχή φαντάζει όνειρο απατηλό.

Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων του εργοστασίου της Tupperware και καλεί την εταιρεία να πάρει πίσω τη συγκεκριμένη απόφαση.

Related posts

Πίνακες διαμόρφωσης κατώτατου μισθού και ημερομισθίου – Με προσαυξήσεις τριετιών και επιδόματος γάμου

ArcadiaSpot Team

Δήλωση Προέδρου ΓΣΕΕ μετά τη συνάντηση του Προεδρείου της Συνομοσπονδίας με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Arcadia Spot GZ

ΓΣΕΕ στο πλευρό των πληγέντων κακοκαιρίας

Arcadia Spot FG

Leave a Comment