Top News Ελλάδα Επικαιρότητα

Ντιμπέιτ πριν τις κάλπες της 21ης Μαϊου

debate-ekloges

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων συμφώνησαν για το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών. Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι έδωσαν το “OK” για τηλεμαχία στην κρατική τηλεόραση.

Η Διακομματική Επιτροπή που συνεδρίασε το σήμερα το πρωί 29/04 συμφώνησε να γίνει η διεξαγωγή του ντιμπέιτ 10 μέρες πριν τις εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε δύο ντιμπέιτ. Ένα μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών και ένα μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα. Με αυτή την πρόταση δεν συμφώνησε η Νέα Δημοκρατία.

Από την μεριά του το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αντίρρηση για ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών. Ωστόσο επιμένει και σε δεύτερη τηλεμαχία πριν το δεύτερο γύρο. Ο δεύτερος γύρος θεωρείται ότι θα χρειαστεί λόγω της απλής αναλογικής.

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ έχει θέσει “ίση μεταχείριση” των κομμάτων ως προϋπόθεση για την συζήτηση μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων. Ζητώντας χαρακτηριστικά αν πραγματοποιηθεί και δεύτερο ντιμπέιτ ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα, να διαμοιραστεί επίσης στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

Η τηλεμαχία θα διεξαχθεί υπό το συντονισμό ενός δημοσιογράφου κοινής αποδοχής, που θα είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Θα συμμετάσχουν 6 κανάλια στην προβολή του ντιμπέιτ.

Πήγη: CNN Greece

Related posts

Συλλήψεις για παράνομη διακίνηση. Σωφρονιστικός υπάλληλος ανάμεσα στους δράστες

Arcadia Spot NG

Σε ισόβια καταδικάστηκε η Ρούλα Πισπιρίγγου

Arcadia Spot GZ

ΕΝΦΙΑ : Τα πρώτα εκκαθαριστικά έρχονται τον Απρίλη

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment