Ελλάδα Επικαιρότητα

Ξεκίνησε η καταβολή της πρώτης αρωγής στους πυρόπληκτους

Ξεκίνησε η καταβολή της πρώτης

Ξεκίνησε η καταβολή της πρώτης αρωγής στους πυρόπληκτους. Την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023, δόθηκε η έγκριση για την καταβολή της πρώτης αρωγής σε άτομα που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που σημειώθηκαν τον περασμένο Ιούλιο σε διάφορες περιοχές της χώρας. Το ποσό της αρωγής, που ανέρχεται σε σύνολο 876.378,43 ευρώ, κατατέθηκε σε 167 τραπεζικούς λογαριασμούς δικαιούχων.

Αμέσως μετά την εκδήλωση των μεγάλων πυρκαγιών που επηρέασαν οκτώ περιφερειακές ενότητες από τις 17 Ιουλίου και μετά, ξεκίνησε η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας arogi.gov.gr στις 3 Αυγούστου. Αυτή η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα για την κατάθεση αιτήσεων για την πρώτη αρωγή, η οποία αναφέρεται σε θέματα στέγασης και χρηματοδότησης επιχειρήσεων και μη κερδοσκοπικών οργανισμών.

Στο πλαίσιο της πρώτης αρωγής για ζημιές στη στέγαση, παρέχεται χρηματική ενίσχυση ύψους 10.000 ευρώ για κτίρια με σοβαρές βλάβες που τα καθιστούν επικίνδυνα για χρήση (ονομάζονται “κόκκινα”) και 5.000 ευρώ για κτίρια με βλάβες που τα καθιστούν προσωρινά επικίνδυνα για χρήση (ονομάζονται “κίτρινα”). Όσον αφορά τη χορήγηση ενίσχυσης προς επιχειρήσεις και οργανισμούς, παρέχονται 4.000 ευρώ για σοβαρές υλικές ζημιές και 2.000 ευρώ για πολύ σοβαρές υλικές ζημιές για κάθε επιχείρηση ή φορέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη πληρωμή δόθηκε ενώ η πλατφόρμα arogi.gov.gr εξακολουθεί να δέχεται αιτήσεις, με καταληκτική ημερομηνία τις 31 Αυγούστου. Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έναρξη της πληρωμής και υπογράμμισε τη σημασία της διαφάνειας και της συνεργασίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την ομαλή εκτέλεση των μέτρων στήριξης.

Σημειώνεται ότι το ποσό που δίνεται σε κάθε δικαιούχο για την πρώτη αρωγή θα συνυπολογίζεται με την τελική επιχορήγηση που θα καθοριστεί αργότερα, με βάση τις ζημιές που θα καταγραφούν από τις αρμόδιες επιτροπές.

Related posts

Η Εθνική Ασφαλιστική βρίσκεται δίπλα στους πληγέντες

Arcadia Spot GZ

Οι υλικές ζημιές που άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές

Arcadia Spot GZ

Άμεση καταβολή αποζημιώσεων στις πυρόπληκτες περιοχές της Αρκαδίας ζητά ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

#omada_Arcadia_Spot*

Leave a Comment