Δήμος Γορτυνίας Επικαιρότητα Όλα για τη γυναίκα Υγεία

Ξεκινά αύριο στον Δ.Γορτυνίας ο 2ος κύκλος του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου “Η Ελλάδα κατά του καρκίνου”

World Cancer Day (Poster) - 1

Ξεκινά αύριο στον Δ.Γορτυνίας ο 2ος κύκλος του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου “Η Ελλάδα κατά του καρκίνου”

Ξεκινά αύριο Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στον Δήμο Γορτυνίας, ο δεύτερος κύκλος εξετάσεων και επανελέγχου του γυναικείου πληθυσμού του εν λόγω δήμου από το Ελληνικό Ιδρυμα Ογκολογίας (ΕΙΟ), στο πλαίσιο του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου “Η Ελλάδα κατά του καρκίνου”.

Το εν λόγω πρόγραμμα, που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τον συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας -σε συνεργασία με τον Δήμο Γορτυνίας-, αφορά στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας. Στόχος του προγράμματος είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 έως 70 ετών με Τεστ Παπανικολάου και των γυναικών ηλικίας από 40 ετών και πάνω επιπροσθέτως με μαστογραφία. Επίσης, σκοπό έχει και τον επανέλεγχο όλων των γυναικών, που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατά την προηγούμενη φάση εξετάσεων. Στις γυναίκες ηλικίας από 30 έως 50 ετών θα διενεργείται τεστ Παπ με την νέα μέθοδο υγρής φάσης thin prep και θα γίνεται μοριακή ταυτοποίηση του ιού HPV.

Οι εξετάσεις -που παρέχονται, όπως πάντα, εντελώς δωρεάν, χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια-. Θα διενεργούνται στην ειδική αυτοκίνητη μονάδα που διαθέτει το ΕΙΟ, η οποία (για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) θα βρίσκεται σταθμευμένη στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 279 50 31401, 279 53 60001 και 271 3 610243 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Οι διαγνώσεις των μαστογραφιών και των λαμβανομένων επιχρισμάτων γίνονται από έμπειρους ιατρούς ακτινολόγους και κυτταρολόγους, βάσει των ευρωπαϊκών κατευθυντηρίων οδηγιών των προγραμμάτων πληθυσμιακού ελέγχου.

Οι γυναίκες ενημερώνονται ταχυδρομικώς για τα αποτελέσματα των εξετάσεων, με προσωπική επιστολή. Στην περίπτωση που υπάρχουν ύποπτα ευρήματα, οι γυναίκες καλούνται για επανεξέταση. Σε περίπτωση που χρειαστεί συμπληρωματικός έλεγχος, αυτός πραγματοποιείται, επίσης δωρεάν, στην σταθερή μονάδα του Ιδρύματος.

Related posts

Διακοπή ρεύματος στις 11/04/2024 στο Δ. Γορτυνίας

Arcadia Spot KP

Πρόσκληση σε συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Τουρισμού την Κυριακή, 31 Μαρτίου 2024 στη Δημητσάνα

Arcadia Spot GZ

Διακοπή ρεύματος στο Δήμο Γορτυνίας στις 2 Φεβρουαρίου

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment