Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Ξεκινά νέο πρόγραμμα κατάρτισης για 50.000 ανέργους

ΔΥΠΑ : 100% επιδότηση μισθού για ανέργους στη Β. Εύβοια - Μέχρι 30/4 η προθεσμία

Ξεκινά νέο πρόγραμμα κατάρτισης για 50.000 ανέργους.

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου ξεκινά ένας νέος κύκλος κατάρτισης για περισσότερους από 50.000 ανέργους στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα, με τίτλο «Βάζω το μέλλον μου σε πρόγραμμα», παρέχει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, κυρίως ψηφιακές και πράσινες, που είναι απαραίτητες για την αγορά εργασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://voucher.gov.gr/. Τα προγράμματα κατάρτισης θα εμφανίζονται ανάλογα με το εκπαιδευτικό επίπεδο και τα λοιπά ακαδημαϊκά προσόντα των υποψηφίων. Ξεκινά νέο πρόγραμμα κατάρτισης για 50.000

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGenerationEU. Στόχος του προγράμματος είναι η σύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και η ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων, ώστε να μπορέσουν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας πιο γρήγορα, στο πλαίσιο της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης της οικονομίας.

Κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας έως 200 ωρών. Η υλοποίηση των προγραμμάτων θα πραγματοποιηθεί με διά ζώσης εκπαίδευση σε ποσοστό τουλάχιστον 35% και με εξ αποστάσεως εκπαίδευση (τηλεκατάρτιση) σε ποσοστό τουλάχιστον 70%.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς. Όσοι επιτύχουν στις εξετάσεις, θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος, που ανέρχεται σε έως 1.000 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Related posts

ΔΥΠΑ: Δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής και τον Ιανουάριο

Arcadia Spot GZ

ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ : Ποιοι πάνε ταμείο σήμερα 29 Δεκεμβρίου

Arcadia Spot GZ

Πληρωμές 27-29 Δεκεμβρίου από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ.

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment