Δήμοι Αρκαδίας Επικαιρότητα

Οδοιπορικό του ΣΑΟΟ στα μονοπάτια του Πάρνωνα

Την Κυριακή 05.03.2023 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εξόρμηση του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων στα μονοπάτια του Πάρνωνα. Πάνω από 50 αποφασισμένοιορειβάτες αναχώρησαν το πρωί από την Τρίπολη και μετά από μία ώρα περίπου έφθασαν στην Περδικόβρυση.

Η δυνατή βροχή που έπεφτε δεν τους εμπόδισε να ξεκινήσουν την πορεία τους. Από την Περδικόβρυση κατέβηκαν στο φαράγγι του ποταμού Τάνου. Από εκεί μέσα από παλιό, συντηρημένο και καθαρισμένο μονοπάτι ανέβηκαν στην Μονή Προδρόμου. Εκεί τους περίμενε ο υπεύθυνος μοναχός όπου τους καλοσώρισε με λουκούμι και τσίπουρο και έπειτα τους ξενάγησε.

Μετά το μοναστήρι, ακολουθώντας ανοδική πορεία ανέβηκαν στο Τηγάνι και έφτασαν στα Ατζινέϊκα. Εκεί μία κάτοικος του οικισμού τους υποδέχτηκε με ελίες και τσίπουρο. Στο ενδίαμεσο ο καιρός εναλλασσόταν μεταξύ ηλίου, αέρα και βροχή.

Τέλος κατέληξαν στον γραφικό Αγιάννη, μετά από 5 ώρες πορείας , όπου γεύτηκαν τοπικά εδέσματα και ακολούθησε γλέντι με τραγούδι και χορό. Η εξόρμηση στα μονοπάτια του Πάρνωνα μπόρεσε και πραγματοποιήθηκε με την βοήθεια μελών και φίλων του Συλλόγου που τα είχαν καθαρίσει το τελευταίο εξάμηνο.

DCIM100GOPROGOPR0569.JPG

DCIM100GOPROGOPR0573.JPG

Leave a Comment