Δήμοι Αρκαδίας Ελλάδα Επικαιρότητα

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για την Πύλο στο ΣΚΑΪ

konstantinopoylos_2

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για την Πύλο, για το πολύνεκρο ναυάγιο έκανε αναφορά στην εκπομπή “ΣΗΜΕΡΑ” στον ΣΚΑΪ. Επίσης έκανε αναφορά στη μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας. Ακολουθούν παρακάτω τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης:

Για την τραγωδία στην Πύλο: Οι ευθύνες για την τραγωδία θα αποδοθούν από τη δικαιοσύνη καθώς ήδη έχει αρχίσει η διεξαγωγή έρευνας κι έχει παρέμβει εισαγγελέας. Δεν θα βγάλουμε εμείς πόρισμα πριν τον εισαγγελέα. Το βασικό ζήτημα που έχει όλος ο δυτικός κόσμος αυτή τη στιγμή είναι ότι είχαμε όλα τα μέσα για να παρακολουθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να κινούνται στη θάλασσα αλλά δεν μπορέσαμε να τους σώσουμε. 

Το δεύτερο σημαντικό ζήτημα είναι ότι η μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας έχει αποτύχει.

Οι μεταναστευτικές ροές, από χώρες όπως η Συρία, η Αίγυπτος και η Παλαιστίνη, προκύπτουν γιατί οι άνθρωποι αυτοί έρχονται για να βρουν δουλειά στην Ευρώπη. Αν και πρόκειται για ένα πολύ σύνθετο φαινόμενο, αποδεικνύεται ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να φτιάξει μια επαρκή μεταναστευτική πολιτική με διακρατικές συμφωνίες προκειμένου να απορροφήσουμε έναν αριθμό μεταναστών, αν και είναι γνωστό ότι η χώρα έχει ανάγκη από 250.000 εργατικά χέρια. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε, ως χώρα, ούτε τα δικά μας προβλήματα και την ίδια ώρα βλέπουμε αυτούς τους ανθρώπους να πεθαίνουν μέσα στη θάλασσα.

Είναι προσβλητικό μια ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που έχουμε αγνοούμενους και νεκρούς να μιλά για το φράχτη. Εμείς που ξεκινήσαμε το φράχτη, το κάναμε για να σταματήσει την εργαλειοποίηση των μεταναστών από τον Ερντογάν. Το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να συνδυάσει τον πατριωτισμό με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτά τα δύο μπορούν να συνδυαστούν μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές και με σεβασμό. Σε κάθε περίπτωση έχουμε εμπιστοσύνη και σεβόμαστε τις λιμενικές αρχές της χώρας και πιστεύουμε ότι και αυτές με τη σειρά τους σέβονται τη ζωή του κάθε ανθρώπου, ενώ κάνουν τα πάντα για να φυλάξουν τα σύνορα. Ο δυτικός κόσμος, η Frontex και το ΝΑΤΟ, δεν είναι μπορούν να είναι περήφανοι για το τρόπο που χειρίστηκαν αυτή την κρίση.

Related posts

Πώς να βάψετε εύκολα κόκκινα αυγά

Arcadia Spot NG

Δείτε τι ισχύει για τις αργίες του Πάσχα

Arcadia Spot NG

Συλλήψεις για παράνομη διακίνηση. Σωφρονιστικός υπάλληλος ανάμεσα στους δράστες

Arcadia Spot NG

Leave a Comment