Ελλάδα Επικαιρότητα

Τοποθέτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας

konstantinopoulos-odysseas-vima-tis-voulis

Αναφορικά με την υποκρισία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ : «Τόσο  από τη ΝΔ, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για πολιτικό πολιτισμό. Είναι αλήθεια ότι αυτές τις μέρες πρέπει να αναμετρηθούμε με το μπόι μας, τη συμπεριφορά μας και όσα συμβαίνουν στη Βουλή. Κι όμως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ κάνουν λόγο για «γκάνγκστερ» και «συμμορίες». Ο τρόπος που χειρίζονται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πρόσωπα και πολιτικές είναι απόλυτα υποκριτικός. Θέλω να σας θυμίζω ότι παλιότερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε εξηγήσει το ρόλο που έπαιξαν οι κουκουλοφόροι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis.

Τότε η ΝΔ ήταν πάρα πολύ χαρούμενη με τον κ.Βενιζέλο λέγοντας πόσο καλός συνταγματολόγος είναι. Σήμερα που ο ίδιος τοποθετείται για τις υποκλοπές και το παρακράτος που έχει στηθεί, η ΝΔ τον χρίζει ως ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικό πώς και οι δύο προσπαθούν -και ευτυχώς αποκαλύπτονται – να χρησιμοποιούν τα πρόσωπα κατά πώς τους συμφέρει». Το ΠΑΣΟΚ είναι μαθημένο από μάρτυρες – κουκουλοφόρους, ήδη  από το 1989 που τους χρησιμοποιούσαν πάλι μαζί –η ΝΔ και ο Συνασπισμός- για να διαλύσουν και πάλι το ΠΑΣΟΚ. Θυμίζω ότι ο τότε μάρτυρας δύο χρόνια μετά την κατάθεση του, συνελήφθη ομολογώντας ότι στο Ειδικό Δικαστήριο είχε πει ψέματα που του είχαν υποδείξει βουλευτές της ΝΔ αφού είχε δωροδοκηθεί.

Για το σκάνδαλο: «Το θέμα των υποκλοπών θα μπορούσε να είχε λυθεί σήμερα αν το ήθελε η κυβέρνηση. Θα μπορούσε να είχε κληθεί ο κ. Ράμμος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να έρθει να ενημερώσει για αυτά που ήθελε και να ερωτηθεί σχετικά. Αναρωτιέμαι αν τα  πρόσωπα της κυβέρνησης που πρότειναν στον κ. Ανδρουλάκη να πάει να ενημερωθεί «στο αφτί» πρότειναν κάτι αντίστοιχο και στον Υπουργό της κυβέρνησης που παρακολουθήθηκε, τον κ. Χατζηδάκη».

Για τις πολιτικές ανεπάρκειες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ: Και οι δύο προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα τοξικό κλίμα που φυσικά αντιλαμβάνεται ο λαός. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ χτυπούν το ΠΑΣΟΚ για κρύψουν τις πολιτικές τους ανεπάρκειες. Αλλά πρέπει να μιλήσουμε σοβαρά για τα ζητήματα της επόμενης μέρας των εκλογών. Πρέπει να μιλήσουμε για την κατάργηση του άρθρου 10 του τελευταίου νόμου της κυβέρνησης για το ΕΣΥ, την ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά που ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η ΝΔ έκαναν, την κατάργηση το νόμου Κατρούγκαλου, τον οποίο η ΝΔ είχε υποσχεθεί ότι θα καταργήσει και τώρα ο κ. Τσίπρας κατάλαβε ότι είναι άδικος. Πρέπει να μιλήσουμε για το πλαφόν στη λιανική τιμή ενέργειας και τα υπερκέρδη των ηλεκτροπαραγωγών –των φίλων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ- που κερδοσκοπούν.

Να μιλήσουμε για την κοινωνική κατοικία στη στέγαση νέων ζευγαριών και φοιτητών που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα σε αυτό το θέμα, να μιλήσουμε για τους πλειστηριασμούς και την προστασία της πρώτης κατοικίας. Να μιλήσουμε, δηλαδή, για τους «Πάτσηδες» που χρησιμοποιούν νόμους του ΣΥΡΙΖΑ και παίρνουν με 4 εκατ. δάνεια αξίας 106 εκατ. Για όλα αυτά όμως, ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να συζητήσουν. Ο κ. Τσίπρας έχει γίνει ο καλύτερος πελάτης της ΝΔ και έπεσε στην παγίδα του κ. Μητσοτάκη και του κ. Γεραπετρίτη : αντί να μιλάμε στη Βουλή για τα έξι ονόματα που παρακολουθούσε ο κ. Μητσοτάκης, μιλάμε για τον κ. Καλογρίτσα, τις σακούλες και τα SMS. Αλλά εμείς δεν πρόκειται γίνουμε πελάτες της ΝΔ. 

Related posts

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος : Αυτοί που κατήγγελλαν για μιντιακά συμφέροντα έπιναν ποτό το ίδιο βράδυ με τα συμφέροντα 

Arcadia Spot GZ

Οδυσσέας Κωνσταντινόυπουλος : Η εξεταστική είχε ως στόχο την απόκρυψη της αλήθειας και των ευθυνών του κ. Καραμανλή

Arcadia Spot GZ

Κωνσταντινόπουλος : Tο ΠΑΣΟΚ το θέλω ως κυβερνητική πρόταση και όχι ως «μόνιμη» αντιπολίτευση

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment