Δήμοι Αρκαδίας Ελλάδα Επικαιρότητα

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι μια αξιόπιστη αντιπολίτευση με προτάσεις

konstantinopoylos_2

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σε σημερινή συνέντευξη στον ΣΚΑΪ στην εκπομπή “Σήμερα” ανέφερε:

Αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα: “Εμείς, ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, σεβόμαστε πάντα τη λαϊκή ετυμηγορία και κατανοούμε ότι σε κάθε περίπτωση η Νέα Δημοκρατία θα είναι η επόμενη κυβέρνηση της χώρας. Όμως απέναντι στη ΝΔ πρέπει να υπάρξει μια αξιόπιστη  εναλλακτική πρόταση χωρίς διχασμούς, χωρίς τοξικότητα αλλά με προτάσεις και θέσεις. Πρέπει να δούμε ποιος μπορεί το επόμενο διάστημα να αντιπαρατεθεί με τη ΝΔ, εντός και εκτός Βουλής, με θετικές προτάσεις. Δηλαδή πώς θα διασφαλίσουμε ότι το ΕΣΥ θα παραμείνει δημόσιο; Πώς θα εξασφαλίσουμε ότι ο δανειολήπτης θα έχει την πρώτη προτίμηση για την εξαγορά του δανείου του έναντι των funds; Πώς θα διασφαλίσουμε την προστασία της πρώτης κατοικίας και την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου; Πώς θα φορολογηθούν τα υπερκέρδη των τραπεζών τα οποία φτάνουν τα 4 δις; Πώς θα δημιουργηθούν κοινωνικές κατοικίες για τα νέα ζευγάρια προκειμένου να απαντήσουμε στο δημογραφικό;”

Αναφορικά με το θέμα της αναθεώρησης του άρθρου 16: “Εμείς στηρίζουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο και θέλουμε να αναβαθμιστεί, όμως συμφωνούμε και με την ύπαρξη μη κρατικών/μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.

Αυτά λοιπόν, είναι τα ζητήματα πάνω στα οποία το επόμενο χρονικό διάστημα θα αντιπαρατεθούμε με τη ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ απέδειξε, μέσα από την εκλογική διαδικασία, ότι πρέπει να είναι κυρίαρχο στην αντιπολίτευση. Για αυτό, η ΝΔ προτιμά τον ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση”.

Αναφορικά με τα θέματα δημοκρατίας: “Σε κάθε περίπτωση όμως, πρέπει να μιλήσουμε και ιδεολογικά. Θέλω να μιλήσω στους πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ: Μπορείτε να είστε στην ίδια κάλπη με τον κ. Μπαρμπαρούση της Χ.Α, ο οποίος κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ; Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας μετά από δέκα χρόνια – που ξέρουμε τι είναι αυτή η εγκληματική οργάνωση-  είπε ότι πρέπει να επαναφέρουμε τους ψηφοφόρους της στο δημοκρατικό τόξο. Όμως, όποιος σήμερα ψηφίζει μια εγκληματική οργάνωση, ξέρει καλά περί τίνος πρόκειται. Δεν έχει παραπλανηθεί.

Εμείς έχουμε καθαρό λόγο, αυτούς τους ψηφοφόρους μετά από δέκα χρόνια, δεν τους θέλουμε. Γιατί δεν είναι περιπλανημένοι, ξέρουν για τη βία και τις δολοφονίες. Εμείς ήδη επί Φώφης Γεννηματά, είχαμε ζητήσει να κατατεθεί τροπολογία για τη Χ.Α. Δυστυχώς, η ΝΔ αντιμετωπίζει το θέμα ψηφοθηρικά και όχι πολιτικά, κατέληξε λίγο πριν τη λήξη της θητείας της ως κυβέρνηση, να φέρει μια τροπολογία που έδινε στους πολίτες την εντύπωση – που είναι και πραγματικότητα- ότι αυτό το κάνει για να κερδίσει ψήφους. Λυπούμαστε πολύ που ο ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο μήνα έλειπε από τη Βουλή και δεν στήριξε την τροπολογία για να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι μέσα στη Βουλή δεν χωρούν εγκληματικές οργανώσεις.

Ο κ. Αλιβιζάτος είχε προτείνει μια τροπολογία για να επιτευχθεί μια γενική συναίνεσή προκειμένου να δοθεί από όλα τα κόμματα αυτό το μήνυμα. Αλλά ο κ. Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τη μεγάλη ευθύνη που αυτό δεν έγινε, όπως έχουν την ευθύνη και για τη χορηγία τους προς τη ΝΔ”.

Related posts

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος : Αυτοί που κατήγγελλαν για μιντιακά συμφέροντα έπιναν ποτό το ίδιο βράδυ με τα συμφέροντα 

Arcadia Spot GZ

Οδυσσέας Κωνσταντινόυπουλος : Η εξεταστική είχε ως στόχο την απόκρυψη της αλήθειας και των ευθυνών του κ. Καραμανλή

Arcadia Spot GZ

Κωνσταντινόπουλος : Tο ΠΑΣΟΚ το θέλω ως κυβερνητική πρόταση και όχι ως «μόνιμη» αντιπολίτευση

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment