Επικαιρότητα

Κωνσταντινόπουλος: “Η κυβέρνηση της ΝΔ κουκουλώνει το σκάνδαλο για το Θριάσιο Πεδίο για το οποίο είχε καταγγείλει τον ΣΥΡΙΖΑ”

konstantinopoulos-odysseas-vouli-ton-ellinon

Βασικά σημεία της ομιλίας του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Αντιπροέδρου της Βουλής, από τη συζήτηση στη Βουλή του σ/ν του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με θέμα «Ανάπτυξη Εμπορευματικού Κέντρου Θριασίου Πεδίου»

Εγώ σήμερα δεν μπορώ να ξεχωρίσω ποιος είναι ο κ. Σπίρτζης και ποιος είναι ο κ. Καραμανλής. Τσακώνεστε για τον κ. Ανδρουλάκη ενώ τα νομοσχέδια τα ψηφίζετε μαζί. Φέρνετε για ψήφιση τώρα, αυτά που κ. Καραμανλής έλεγε να μην ψηφίσετε το 2018. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ -το 2018- είχε βγάλει ένα διαγωνισμό στον οποίο ήταν μόνο ένας ο μειοδότης. Μια τράπεζα που «χτυπάει» ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θέλει να είναι απέναντι στα συμφέροντα. Από την ώρα που βγήκε ο διαγωνισμός μέχρι την σύμβαση άλλαξαν όλοι οι όροι. Περίμενα από το κ. Γιαννούλη που βγήκε στην απεργία χθες να κάνει κάποιον αγώνα απέναντι στις τράπεζες σήμερα! Περίμενα από τον κ. Σπίρτζη να δω πόσο δυνατά χτυπάνε το σύστημα από μέσα. Ο κ. Καραμανλής έλεγε το 2018 ότι δεν θα στηρίξουν τη σύμβαση που είχε φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ διότι είχε διαφοροποιημένους όρους από εκείνους της προκήρυξης. Αυτό δηλαδή που ψηφίζετε σήμερα μαζί. Όταν υπάρχουν συμφέροντα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πάνε μαζί. Όπως με τα ναυπηγεία Ελευσίνας. Όπως με τον ΑΣΕΠ που μοίρασαν τις καρέκλες. Εμείς θέλουμε να γίνουν οι επενδύσεις. Πώς θα γίνει η επένδυση όταν μειώνεται το τίμημα και χάνει ο ελληνικός λαός εκατομμύρια; Τώρα δεν ενδιαφέρει το ΣΥΡΙΖΑ που χάνονται τόσα εκατομμύρια; Είναι ένα στημένο παιχνιδάκι το οποίο όταν έρχονται τα συμφέροντα δε μιλάει κανείς. Τον κ. Πάτση κανείς δεν θα τον κρίνει θετικά και ήταν θλιβερό αυτό που έκανε. Με ποιον νόμο υπάρχουν «πάτσηδες» και κοράκια στη χώρα; Το έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2017 και το υλοποίησε η ΝΔ.

Όταν κάτι το υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, τότε από τις εφημερίδες δεν υπάρχει ούτε μία στήλη που να αναφέρει την άλλη άποψη. Έβγαλε μία ανακοίνωση ο επικεφαλής του τομέα ο κ. Πολάκης ο οποίος καταγγέλλει την onex για συνθήκες γαλέρας στα ναυπηγεία. Και αναρωτιέμαι μαζί δεν το ψηφίσατε πριν λίγο καιρό; Σήμερα μας ζητάτε να έρθουμε να ψηφίσουμε τη συμφωνία, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, που εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Μια συμφωνία του κ. Σπίρτζη. Εμείς έχουμε μία άλλη αντίληψη για το δημόσιο συμφέρον. Εμείς ψηφίσαμε την ελληνογαλλική συμφωνία και την ελληνοαμερικανική συμφωνία διότι είχαν εθνικά χαρακτηριστικά. Εσείς μπορείτε να ζητάτε ψήφο χωρίς να καταθέσετε το έγγραφο της επιτροπής ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα μπορεί να συμβεί αυτό; Οι βουλευτές της ΝΔ αποδέχονται να μην έχουν ένα τέτοιο έγγραφο στα χέρια τους πριν υποστηρίξουν αυτή τη διαδικασία.

Ο πρωθυπουργός χρειάστηκε ένα πέναλτι για να αναφέρει ότι υπάρχει κέντρο παρακολούθησης Predator στην Ελλάδα. Αναρωτιέμαι δεν πρέπει να βρούμε ποιος είχε αυτό το κέντρο; Δυο εταιρείες υπάρχουν η Krikel και η Intellexa. Υπάρχουν από την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ τους έδωσε 1.400.000 € απευθείας ανάθεση και η ΝΔ 10 εκατομμύρια €. Αυτές τις εταιρείες δε θα τις καλέσουμε να δούμε ποιος διαχειριζόταν το λογισμικό; Μήπως κρύβονται πρόσωπα πίσω από αυτή την ιστορία, τα οποία έχουν σχέση με τα κόμματα σας;

Στην εφημερίδα «Τα Νέα» υπάρχει ένα άρθρο, σύμφωνα με το οποίο, μαζί με όσα κάνατε στον ποινικό κώδικα κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, εξαφανίστηκε και το 370 άρθρο και έτσι αθωώνονται όσοι αγοράζουν παράνομα λογισμικά.

Δευτερολογία

Οι πολίτες ξέρουν τι θα ψηφίσουν το επόμενο χρονικό διάστημα. Ξέρουν ποιοι αγωνίζονται για αρχές και αξίες και ποιοι έμειναν στην παράταξη τους στο 4%, στο 8% στο 14% και στο 44% προασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον. Ξέρουν ποιοι δεν αγοράστηκαν από αριστερές και δεξιές καρέκλες.

Αν δεν θέλουν το ΠΑΣΟΚ τότε θα πρέπει να σταματήσουν να μας καλούν να κάνουμε συγκυβέρνηση. Εμείς λέμε στον κόσμο ότι το καλύτερο είναι, εφόσον όλοι θέλουν συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, να ψηφίσουν κατευθείαν ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρός μας, ο Νίκος Ανδρουλάκης, εκλέχθηκε απέναντι σε όλα τα συμφέροντα. Αριστερά κι δεξιά. Ο κ. Ανδρουλάκης πήρε μία εντολή. Να κάνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο, δυνατό και να κυβερνήσει ξανά τη χώρα χωρίς συμφέροντα και εξαρτήσεις. Δεν εξυπηρετεί συμφέροντα όπως έκαναν σήμερα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για ακόμη μία φορά. Το ΠΑΣΟΚ και ο Ν. Ανδρουλάκης στήριξαν μόνο το δημόσιο συμφέρον.

Related posts

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος : Αυτοί που κατήγγελλαν για μιντιακά συμφέροντα έπιναν ποτό το ίδιο βράδυ με τα συμφέροντα 

Arcadia Spot GZ

Οδυσσέας Κωνσταντινόυπουλος : Η εξεταστική είχε ως στόχο την απόκρυψη της αλήθειας και των ευθυνών του κ. Καραμανλή

Arcadia Spot GZ

Κωνσταντινόπουλος : Tο ΠΑΣΟΚ το θέλω ως κυβερνητική πρόταση και όχι ως «μόνιμη» αντιπολίτευση

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment