Ελλάδα Επικαιρότητα

Οι αιτήσεις για τις νέες ταυτότητες θα ξεκινήσουν από Δευτέρα

Οι αιτήσεις για τις νέες ταυτότητες

Οι αιτήσεις για τις νέες ταυτότητες θα ξεκινήσουν από Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου. Τη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, θα είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα για να υποβάλετε αιτήσεις για την έκδοση νέων ταυτοτήτων. Τα ραντεβού στα Αστυνομικά Τμήματα θα μπορούν να προγραμματιστούν ακόμη και την ίδια μέρα το απόγευμα.

Η ειδική πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο gov.gr. Μετά την υποβολή αίτησης για την έκδοση μιας νέας ταυτότητας, θα λάβετε ένα SMS στο κινητό σας τηλέφωνο για την επιβεβαίωση του ραντεβού. Σε 7-10 ημέρες, θα λάβετε και πάλι ένα SMS για να σας ενημερώσει ότι η ταυτότητά σας είναι έτοιμη για παραλαβή.

Το κόστος έκδοσης των νέων ταυτοτήτων, που θα έχουν το μέγεθος πιστωτικής κάρτας, θα είναι 10 ευρώ, και θα πρέπει να πληρωθεί ηλεκτρονικά. Η διάρκεια ισχύος των ταυτοτήτων θα είναι 10 χρόνια.

Σε περιπτώσεις όπου χρειαστεί να αντικαταστήσετε την ταυτότητά σας λόγω απώλειας ή φθοράς, θα πρέπει να πληρώσετε επιπλέον παράβολο Δημοσίου ύψους 9 ευρώ, όπως ισχύει και τώρα.

Οι νέες ψηφιακές ταυτότητες θα περιέχουν προσωπικά στοιχεία όπως το όνομα, ημερομηνία γέννησης, εθνικότητα και αριθμό ταυτότητας. Στην μπροστινή πλευρά θα εμφανίζονται οι βασικές πληροφορίες και μια φωτογραφία, ενώ στην πίσω πλευρά θα υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες και ένας χώρος για τη μηχανική αναγνώριση.Οι αιτήσεις για τις νέες ταυτότητες

Σε όλη τη χώρα, θα υπάρχουν 367 σημεία για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων, καθώς και 60 φορητά κλιμάκια για εξυπηρέτηση κρατουμένων, νοσηλευόμενων, υπερήλικων και ΑμΕΑ με προβλήματα προσβασιμότητας.

Related posts

Ποιοι μαθητές θα πάρουν επίδομα 350 ευρώ

Arcadia Spot NG

Πώς να βάψετε εύκολα κόκκινα αυγά

Arcadia Spot NG

Δείτε τι ισχύει για τις αργίες του Πάσχα

Arcadia Spot NG

Leave a Comment