Αστυνομικά Ελλάδα Επικαιρότητα Ροή Ειδήσεων

Οι πρώτοι 30 χούλιγκαν ,ενόποιον των ανακριτών

Προφυλακισμένοι οι 105 κατηγορούμενοι

Οι πρώτοι 30 χούλιγκαν ,ενόποιον των ανακριτών.Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε η μεταφορά των πρώτων 30 συλληφθέντων που θα κληθούν να απολογηθούν για τα σοβαρά επεισόδια που συνέβησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι αρχικοί 30 κατηγορούμενοι για τη βίαιη σύγκρουση στη Νέα Φιλαδέλφεια, η οποία οδήγησε στον θάνατο ενός 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, οδηγήθηκαν ενώπιον τριών ανακριτών για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία απολογίας.

Όπως είναι γνωστό, από τους συνολικούς 105 κατηγορούμενους, έχουν διατυπωθεί τέσσερις κακουργηματικές και επτά πλημμεληματικές κατηγορίες.

Ολόκληρη η υπόθεση βρίσκεται υπό τη δικαστική επίβλεψη της 25ης τακτικής ανακρίτριας, και ύστερα από αίτημα του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου, κ. Χριστόφορου Λινού, το οποίο εγκρίθηκε από την επικεφαλής της Εισαγγελίας Εφετών, κ. Γκανέ, ορίστηκαν και δύο βοηθοί ανακριτές για την εν λόγω υπόθεση.

Το πρόγραμμα των ανακρίσεων

Σήμερα θα παρουσιαστούν δέκα κατηγορούμενοι ενώπιον κάθε ανακριτή, ενώ έχει γίνει και η διάταξη για δύο εισαγγελείς γνωμοδοτήσεων. Αύριο θα απολογηθούν άλλοι 30 κατηγορούμενοι, ενώ την Κυριακή θα εμφανιστούν ενώπιον των ανακριτών οι τελευταίοι 45.

Ταυτόχρονα, έχει ληφθεί ειδική πρόνοια από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου, κ. Χριστόφορο Λινό, προκειμένου να εξασφαλιστεί η παρουσία τριών διερμηνέων για την κροατική γλώσσα και ενός για τα αγγλικά.

Πιθανώς, ορισμένοι κατηγορούμενοι θα ζητήσουν να αναβάλουν την απολογία τους, καθώς μόλις χθες εξασφάλισαν υπεράσπιση από δικηγόρους και δεν έχουν ενημερωθεί επαρκώς για το περιεχόμενο της δικογραφίας. Εν κάθε περιπτώσει, όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία απολογίας τους μέχρι την Κυριακή, η οποία αποτελεί το τελευταίο ημερολογιακό πενθήμερο για το θέμα αυτό.

Ισχυρά μέτρα ασφαλείας

Τα μέτρα και σήμερα στα δικαστήρια είναι δρακόντεια, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται εντός των δικαστηρίων, ενώ οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια με δύο μπλε κλούβες της αστυνομίας.

Στις 12:30 οπαδοί της ΑΕΚ έχουν απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Related posts

Πώς να βάψετε εύκολα κόκκινα αυγά

Arcadia Spot NG

Σύλληψη 48χρονου για ανθρωποκτονία

Arcadia Spot NG

ΑΡΚΑΔΙΑ: Σύλληψη 2 ατόμων για ναρκωτικά

Arcadia Spot NG

Leave a Comment