Δήμος Β. Κυνουρίας Ελλάδα Επικαιρότητα Τοπικά Νέα

Ολοκλήρωση του έργου «Προμήθεια και τοποθέτηση υποθαλάσσιου φωτισμού Λιμένα Παραλίου Άστρους»

Ολοκλήρωση του έργου «Προμήθεια και τοποθέτηση υποθαλάσσιου φωτισμού Λιμένα Παραλίου Άστρους»

Ολοκλήρωση του έργου «Προμήθεια και τοποθέτηση υποθαλάσσιου φωτισμού Λιμένα Παραλίου Άστρους».

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας ανακοινώνει την ολοκλήρωση του έργου «Προμήθεια και τοποθέτηση υποθαλάσσιου φωτισμού Λιμένα Παραλίου Άστρους».

Το έργο είχε αρχικό εγκεκριμένο προϋπολογισμό 192.000,00€. Η παρούσα σύμβαση χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ. Η προθεσμία περαίωσής του ήταν εκατό (100) ημερολογιακές ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.

Η πράξη αφορούσε την προμήθεια και εγκατάσταση σε πλήρη λειτουργία υποβρυχίων προβολέων LED (Light Emitting Diode – Δίοδος Εκπομπής Φωτός) εξοικονόμησης ενέργειας, πράσινης τεχνολογίας στο Λιμένα του Παραλίου Άστρους Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Η προμήθεια και τοποθέτηση των υποβρυχίων προβολέων LED, πέραν της αισθητικής αναβάθμισης και του καλλωπισμού του λιμανιού, θα διευκολύνει τη Ναυσιπλοΐα των εισπλεόντων/εκπλεόντων σκαφών, με αποτέλεσμα τον εύρυθμο και ασφαλή κατάπλου, την πρόσδεση, την παραμονή και τον απόπλου των σκαφών και θα συμβάλλει με άμεσο τρόπο στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, συμπεριλαμβανομένης της αξιοποίησης των περιβαλλοντικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και της προώθησης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Με την ολοκλήρωση
αυτού του έργου αναβαθμίζεται το σημαντικότερο λιμάνι του Δήμου μας, το λιμάνι του Παραλίου Άστρους, το οποίο αλλάζει όψη, λειτουργικά και αισθητικά. Το εξαιρετικό αποτέλεσμα είναι ένας εντυπωσιακά και ομοιόμορφα φωτισμένος βυθός, δημιουργώντας μια ξεχωριστή και μοναδική ατμόσφαιρα. Επίσης το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί η τοποθέτηση 10 καινούργιων αυτοματοποιημένων συστημάτων παροχής νερού και ηλεκτρικού ρεύματος (pillar). Υλοποιούμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις ώστε ο Δήμος να καταστεί ένας ανταγωνιστικός και ελκυστικός τουριστικός και επενδυτικός προορισμός».

Related posts

Παύση των προσωρινών μέτρων ρύθμισης της κυκλοφορίας στην περιοχή «ΝΗΣΙ» της Δημοτικής Κοινότητας Παραλίου Άστρους

Arcadia Spot GZ

Εξιχνίαση τριών περιπτώσεων κλοπών στο Παράλιο Άστρος

Arcadia Spot GZ

Εκτέλεση εργασιών στην περιοχή «ΝΗΣΙ» της Δημοτικής Κοινότητας Παραλίου Άστρους

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment