ΕπικαιρότηταΠεριφέρειαΡοή ΕιδήσεωνΤοπικά Νέα

Ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης στην Ε.Ο. Τρίπολης – Πύργου

Εγκρίθηκε η ΟΧΕ Ταϋγέτου για Καλαμάτα και Σπάρτη – Δημήτρης Πτωχός: «Δράσεις 11,67 εκατ. ευρώ στον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου»

Ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης στην Ε.Ο. Τρίπολης – Πύργου

Από την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης και άρσης επικινδυνότητας στο σημείο της αρχικής αστοχίας, στην Εθνική Οδό Τρίπολης – Πύργου, στην περιοχή της Τ.Κ. Λαγκαδίων, όπου στις 5 Απριλίου 2025 σημειώθηκε πτώση βραχωδών μαζών.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των ελέγχων και των επεμβάσεων στα πρανή, διαπιστώθηκε πρόβλημα σε νέο σημείο, στη γνωστή ως θέση «Συμπληγάδες», γεγονός που κατέστησε αναγκαία την επέκταση των εργασιών αποκατάστασης, οι οποίες βρίσκονται πλέον σε πλήρη εξέλιξη. Εφόσον δεν προκύψουν νέα ζητήματα, το σύνολο των παρεμβάσεων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή 23 Μαΐου 2025.

Αναλυτικά:

Από την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης και άρσης επικινδυνότητας στο οδικό τμήμα της Εθνικής Οδού Τρίπολης – Πύργου, στην περιοχή της Τ.Κ. Λαγκαδίων, μετά την πτώση βραχωδών μαζών που σημειώθηκε στις 5 Απριλίου 2025, στο ύψος της Χ.Θ. 67+500.

Άμεσα μετά το περιστατικό, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Αρκαδίας προχώρησε στον καθαρισμό της οδού και στην απομάκρυνση επικίνδυνων υλικών. Για λόγους ασφάλειας, και κατόπιν σχετικής εισήγησης, εκδόθηκε απόφαση διακοπής της, έως ότου αρθεί η επικινδυνότητα.

Κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε παρουσία στελεχών του Υπουργείου Υποδομών, διαπιστώθηκε υψηλή πιθανότητα νέων αποκολλήσεων στην επικίνδυνη θέση «Συμπληγάδες», γεγονός που οδήγησε στην ανάγκη για εξειδικευμένη παρέμβαση.

Ακολούθησε η μετάβαση εξειδικευμένου συνεργείου «αναρριχητών», το οποίο προέβη στην αποκόλληση σαθρών βράχων με χειρωνακτικά μέσα – διαδικασία που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην έκταση αυτή, επιβεβαιώνοντας την αστάθεια του πρανούς.

Παράλληλα, και κατόπιν αιτήματος της Υπηρεσίας, η Περιφερειακή Επιτροπή ενέκρινε την αναγκαία πίστωση στις 7 Μαΐου 2025 για την αποκατάσταση των ζημιών, με αποτέλεσμα οι εργασίες να βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Έως σήμερα (15 Μαΐου 2025), έχουν ολοκληρωθεί:

Η απομάκρυνση σαθρών υλικών και η τοποθέτηση μεταλλικού πλέγματος προστασίας στο σημείο της αρχικής αστοχίας (Χ.Θ. 67+500), που πλέον μπορεί να δοθεί σε κυκλοφορία.

Ο καθαρισμός του πρανούς στη θέση «Συμπληγάδες» σε μήκος 700 μ. και ύψος 70 μ.

Τη δεδομένη στιγμή εκτελούνται εργασίες ανακατασκευής του τοίχου αντιστήριξης στο νέο σημείο που προκλήθηκαν προβλήματα, όπου –λόγω του περιορισμένου πλάτους της οδού– δεν είναι εφικτή η ασφαλής διέλευση οχημάτων.

Σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα, το σύνολο των εργασιών αποκατάστασης και η ασφαλής παράδοση του οδικού τμήματος από αναμένεται να ολοκληρωθούν έως την Παρασκευή 23 Μαΐου 2025.

Related posts

Visit Peloponnese – Open Call: Ανοιχτή Πρόσκληση Συμμετοχής στην IFTM Top Resa 2026

Arcadia Spot NG

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επενδύει 900.000 ευρώ σε δράσεις για την κοινωνική ένταξη παιδιών και οικογενειών

Arcadia Spot NG

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Περιφέρεια Πελοποννήσου την Τρίτη 25 Αυγούστου 2026

Arcadia Spot NG
Arcadia SPOT
Πολιτική Απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.