Ελλάδα Επικαιρότητα

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στη Βουλή για τον προϋπολογισμό: Εάν η επιλογή του λαού είναι να μην υπάρχει αυτοδυναμία, θα συζητήσετε επί των θέσεων που θα προτείνουμε

konstantinopoulos-odysseas-vouli-ton-ellinon

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συζήτηση και ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό του 2023 στη Βουλή. Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:

– Τίθεται σήμερα ένα μεγάλο θέμα το οποίο είναι, ποια κυβέρνηση θα υλοποιήσει τον προϋπολογισμό του 2023. Αν θα υπάρξει κυβέρνηση, με ποιους θα υπάρξει.

– Πολλές δημοσκοπήσεις, με τελευταία της MRB, δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία προηγείται, αλλά δεν ξεπερνά το 31% (με την αναγωγή στα έγκυρα). Άρα η επιλογή των πολιτών είναι να μη δώσουν αυτοδυναμία. Αναρωτιέμαι η αδυναμία της Νέας Δημοκρατίας για αυτοδυναμία, θα γίνει πρόβλημα της χώρας;

– Όλοι ρωτούν ποια είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ λέει αυτά που έλεγε και πριν τις υποκλοπές. Εμείς δεν πήραμε προσωπικά το θέμα των υποκλοπών. Για εμάς είναι ένα θέμα διαφάνειας, ένα θέμα δημοκρατίας και το αντιμετωπίσαμε με θεσμικό τρόπο. Δεν θέλουμε να «κάψουμε» τις πρώτες εκλογές και ζητάμε ισχυρό ποσοστό. Η Κυβέρνηση θέλει να τις «κάψει» επειδή πιστεύει ότι θα πάει από το 31 στο 37%. Όπως φαίνεται η λογική του κ. Μητσοτάκη είναι οι αλλεπάλληλες εκλογές. Ούτε είμαστε σαν τον κ. Τσίπρα που έφερε την απλή αναλογική και σήμερα λέει ότι δεν θέλει να κάνει κυβέρνηση ηττημένων. Τότε γιατί έφερε την απλή αναλογική;

– Το θέμα είναι τι θέλουμε να κάνουμε εμείς ως ΠΑΣΟΚ με το ισχυρό ποσοστό.

·         Θέλουμε να καταργήσουμε την διάταξη της Νέας Δημοκρατίας που διαλύει την δημόσια δωρεάν περίθαλψη.

·         Θέλουμε να καταργήσουμε το νόμο Κατρούγκαλου που δεν κατάργησε η σημερινή Κυβέρνηση.

·         Θέλουμε να προστατεύεται η πρώτη κατοικία και να δώσουμε τη δυνατότητα στο δανειολήπτη, υπό προϋποθέσεις, να μπορεί να αγοράζει εκείνος το δάνειό του και όχι τα funds τα οποία έφερε ο ΣυΡιζΑ και υλοποιεί σήμερα η Νέα Δημοκρατία.

·         Θέλουμε πλαφόν στην λιανική τιμή ενέργειες και όχι χρηματιστήριο ενέργειας όπως έκανε ο ΣυΡιζΑ και υλοποιείται από τη Νέα Δημοκρατία.

·         Θέλουμε αξιοκρατία. Στον ΑΣΕΠ, η Νέα Δημοκρατία και ο ΣυΡιζΑ τα βρήκαν μεταξύ τους και μοίρασαν τις καρέκλες (9-6). Αυτό δεν το έγραψε καμιά εφημερίδα, κανένα μέσο ενημέρωσης.

·         Θέλουμε να φορολογήσουμε τα υπερκέρδη των παραγωγών και των τραπεζών. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πώς γίνεται το επιτόκιο στις καταθέσεις να είναι χαμηλό και το επιτόκιο στα δάνεια 10%.

·         Θέλουμε να ισχυροποιήσουμε τις ανεξάρτητες αρχές και να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να ελέγχει τους αρμούς της εξουσίας.

·         Θέλουμε κοινωνική στέγη για νέα ζευγάρια και φοιτητές.

·         Θέλουμε μόνιμο μηχανισμό στήριξης των ευάλωτων και αδύναμων (ΕΚΑΣ) χαμηλοσυνταξιούχων.

– Μετά την Κυριακή των εκλογών θα φανεί ποιοι συμφωνούν με τα παραπάνω και ποιοι δε συμφωνούν. Διότι αυτοί είναι οι όροι που θέλουμε να επιβάλουμε εμείς .

– Αν θέλαμε να πάρουμε καρέκλες θα το είχαμε κάνει ήδη. Πιο εύκολα, πιο ανώδυνα και με τα μέσα ενημέρωσης που είναι φιλικά στο ΣυΡιζΑ και στη Νέα Δημοκρατία, να μας αποθεώνουν.

– Εάν δεν πιστεύετε σε αυτό το μοντέλο που προτείνουμε και μιας που ο κ. Μητσοτάκης και ο κ Τσίπρας συμφωνούν ότι ο Πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, τότε μπορεί ο ένας να ψηφίσει τον άλλον και να κυβερνήσουν μαζί τα δύο κόμματα. Εάν δεν θέλετε ούτε αυτό το μοντέλο, υπάρχει ο κύριος Βελόπουλος, του οποίου πολλοί φίλοι είναι στη Νέα Δημοκρατία σήμερα. Όλα αυτά μπορείτε να τα κάνετε εάν δεν θέλετε να εφαρμοστούν οι προτάσεις και οι θέσεις μας

– Για εμάς το ζητούμενο στις επόμενες εκλογές είναι αν μπορούν να υλοποιηθούν αυτές οι προτάσεις. Αυτό θα ψηφίσουν οι πολίτες. Δεν θα κρυφτεί κάνεις πίσω από οποιοδήποτε άλλοθι. Εάν η επιλογή του λαού είναι να μην υπάρχει αυτοδυναμία, θα συζητήσετε επί των θέσεων που θα προτείνουμε.

Related posts

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος : Αυτοί που κατήγγελλαν για μιντιακά συμφέροντα έπιναν ποτό το ίδιο βράδυ με τα συμφέροντα 

Arcadia Spot GZ

Οδυσσέας Κωνσταντινόυπουλος : Η εξεταστική είχε ως στόχο την απόκρυψη της αλήθειας και των ευθυνών του κ. Καραμανλή

Arcadia Spot GZ

Κωνσταντινόπουλος : Tο ΠΑΣΟΚ το θέλω ως κυβερνητική πρόταση και όχι ως «μόνιμη» αντιπολίτευση

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment