Ελλάδα Επικαιρότητα

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα θα υψώσει τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα ετοιμάζει μια εξαιρετική εκδήλωση με αερόστατα, για να τιμήσει τη μνήμη των χωριών που καταστράφηκαν από τους Ιταλούς και Γερμανούς κατακτητές πριν 80 χρόνια, το 1943.
Την Κυριακή 03/09/2023, στις 7:00 μ.μ., στην πλαζ Πεζούλας, δύο αερόστατα θα υψώσουν τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμο, με επιφάνεια 1.500 τετραγωνικών μέτρων. Αυτή η εντυπωσιακή σκηνή είχε επίσης πραγματοποιηθεί το 2021, κατά την εορταστική εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Φέτος, τη σημαία θα ανυψώσει ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος σαξοφωνίστας κ. Δημήτρης Βασιλάκης, συνοδευόμενος από μουσική που αντανακλά τη φιλοσοφία της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Ελληνικό Αεροναυτικό Όμιλο, σε συνεργασία με την Αεροπορική Εταιρεία OLYMPIC BALLOONS, σε συνεργασία με το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα και ανοίγει τις πόρτες της για το ευρύ κοινό.

Αμέσως μετά την αναχώρηση των αερόστατων, περίπου στις 7:30 μ.μ., το υπαίθριο θέατρο της Πεζούλας θα φιλοξενήσει μια συναυλία από το συγκρότημα Gypsies On Paradise (GOP). Το πρόγραμμα διαρκεί δύο ώρες και περιλαμβάνει μουσική pop funk jazz blues. Τα μέλη του συγκροτήματος, Ανδρόνικος Τρούκης, Ηλίας Παλαπέλας και Γιώργος Γιωτάκος, μαζί με την Έλενα Τσιγάρα στο τραγούδι, αποτελούνται από νέους μουσικούς από την Καρδίτσα.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να δημιουργηθεί οπτικοακουστικό υλικό για την προβολή της Λίμνης Πλαστήρα ως μοναδικού ορεινού τουριστικού προορισμού. Η περιοχή προσφέρει μοναδικές δυνατότητες όπως πτήσεις με αερόστατα. Για τον σκοπό αυτό, προβλέπονται αεριωθείς περιηγήσεις με αερόστατα πάνω από την περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στις 07:30 π.μ. και στις 19:00 μ.μ., καθώς επίσης και την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου και τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, τις ίδιες ώρες.

Leave a Comment