Δήμος Τρίπολης Εκδηλώσεις Επικαιρότητα

Ο Δήμος Τρίπολης στη γιορτή για την Ημέρα της Ευρώπης

Ο Δήμος Τρίπολης είχε την χαρά να παρευρεθεί στις 9 Μαΐου στην γιορτή που διοργανώθηκε για την Ημέρα της Ευρώπης με εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών, με τίτλο «Ημέρα της Ευρώπης 2023 — Έναρξη του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων».

Αυτή η εκδήλωση είχε στόχο να προωθήσει την ευρωπαϊκή ενότητα και αξίες, να αναγνωριστεί ο θετικός αντίκτυπος που είχε η Ευρωπαϊκή Ένωση στις ζωές των ευρωπαίων πολιτών ενώ παράλληλα ενθαρρύνει τους πολίτες να συμμετέχουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος του κόσμου.

Σε απευθείας σύνδεση με τις Βρυξέλλες, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κήρυξε την έναρξη του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων.

Στη συνέχεια, ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, επεσήμανε ότι «Η πρόσβαση όλων των Ευρωπαίων στην κατάρτιση και στις δεξιότητες πρέπει να καταστεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Αυτός είναι ο ένας και μοναδικός στόχος του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων. Σήμερα αρχίζει η επανάσταση δεξιοτήτων που δεν θα αφήνει κανέναν πίσω. Επενδύουμε πρωτοφανείς πόρους σε ό,τι πολυτιμότερο διαθέτουμε: Το ανθρώπινο δυναμικό της Ευρώπης».

Στην έναρξη της εκδήλωσης, η κ. Νιόβη Ρίγκου, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα επεσήμανε πως «Σήμερα γιορτάζουμε την Ευρώπη που πιστεύει και επενδύει στους ανθρώπους της! Κάνει τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και της ψηφιακής πραγματικότητας μια μεγάλη ευκαιρία. Εφοδιάζει ειδικά τους νέους και τις νέες της με τις κατάλληλες δεξιότητες για να ανταποκριθούν με επιτυχία στις νέες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας».

Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, υποστήριξε πως «Σε ένα χρόνο από σήμερα, θα ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές Εκλογές. Πρωτίστως διακυβεύεται το πολιτικό πρόσημο της Ενωμένης Ευρώπης που θα κληθεί να υπηρετήσει την νέα αποστολή της για μια ανάπτυξη πράσινη, ψηφιακή και δίκαιη. Μαζί, οι λαοί της Ευρώπης, μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα για ένα καλύτερο αύριο -έναν καλύτερο κόσμο. Αυτό είναι η Δημοκρατία στην Πράξη».

Εν κατακλείδι, η Ημέρα της Ευρώπης είναι ένα κρίσιμο γεγονός που γιορτάζει την ενότητα και την πολυμορφία των ευρωπαϊκών εθνών. Με τη συμμετοχή του στον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης, ο Δήμος Τρίπολης έδειξε τη δέσμευσή του στις ευρωπαϊκές αξίες και την επιθυμία του να συμβάλει σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.718967183563656&type=3

Related posts

Κυριακή του Πάσχα στην Τρίπολη: Εκδηλώσεις

Arcadia Spot NG

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης

Arcadia Spot NG

Εκδηλώσεις του Δήμου Τρίπολης για το Μ. Σάββατο

Arcadia Spot NG

Leave a Comment