Top News Δήμος Γορτυνίας Επικαιρότητα

Ο Κόκκινος Χρυσός της Στεμνίτσας 8ο Μέρος

Κόκκινος Χρυσός της Στεμνίτσας 10ο

Ο Κόκκινος Χρυσός της Στεμνίτσας 8ο Μέρος

Διαβάστε όλα τα προηγούμενα εδώ

Σύνοψη προηγούμενων γεγονότων

Η Χρυσάνθη αφού καληνύχτησε τον Μάριο και πέρασε άλλη μια δύσκολη νύχτα στο σπίτι του Πέτρου ,πήρε μια απόφαση . Σε συνεργασία με το Μάριο και τον Αποστόλη ,ξεκίνησε την αναζήτηση πληροφοριών για να μπορέσει να διαλευκάνει το μυστήριο που περιτριγυρίζει τον Πέτρο και το σπίτι του.

Η πρώτη προσπάθεια

Η Χρυσάνθη μαζί με τον Μάριο κινήθηκαν προς την πλατεία του χωριού ,και χωρίστηκαν ,για να ξεκινήσουν να ρωτάνε τους κατοίκους. Ο Μάριος φτάνοντας στο καφενείο “Γερουσία” βρίσκει δύο βοσκούς οι οποίοι έπαιζαν χαρτιά . Ο ένας είχε κοντά άσπρα μαλλιά και ήταν ξυρισμένος . ενώ ο άλλος είχε μια μικρή αραίωση στο κέντρο του κεφαλιού του και ένα παχύ μουστάκι. Και οι 2 φαινόντουσαν ευδιάθετοι ,δεδομένο ότι είχαν τελειώσει με τις δουλειές τους και είχαν πιει λίγο παραπάνω τσίπουρο.

Μάριος : Καλημέρα σας , μπορώ να σας απασχολήσω 5 λεπτά ?

Άνδρας 1 : Ναι ναι ,σε ακούω τι θες ?

Μάριος : (πρέπει να φερθώ έξυπνα ώστε να μην με καταλάβουν)
Γεια σας ονομάζομαι Μάριος ,και είμαι φοιτητής στη σχολή Αργυροχρυσοχοΐας και ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο αρκετά  φθηνό σπίτι για να νοικιάσω.

Άνδρας 1 : Αν θες αρκετά φθηνό καλύτερα να απευθυνθείς στον Πέτρο ,αν και νομίζω πως το έχει νοικιάσει ,αλλά κάνε μια προσπάθεια.Ο Πέτρος είναι συνομήλικος μας και έχει ένα κατάμαυρο σκυλί που τον ακολουθεί συνέχεια. Σίγουρα θα τον αναγνωρίσεις. Σε καμιά ώρα εδώ θα είναι. 

Η Καχυποψία Ο Κόκκινος Χρυσός της Στεμνίτσας 8ο

Μάριος : Ωραία ,σας ευχαριστώ αλλά θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο, μήπως ξέρετε ,πόσο καιρό είναι το σπίτι άδειο ? 

Άνδρας 1 : Ε τι να σου πω δεν γνωρίζω, ρώτα καλύτερα τον ίδιο όταν βρεθείτε. Αλλά γιατί μία τέτοια απορία??? (ρώτησε καχύποπτα ο άνδρας )

Μάριος : Ε να ξέρετε , ρωτάω γιατί αν το σπίτι είναι καιρό άδειο ,τότε μπορεί η κατάσταση του να μην είναι και τόσο καλή. Βεβαία δεν ρίχνω σε καμία περίπτωση ευθύνη στον κύριο που μου αναφέρατε. 

Άνδρας 1 : Μην αγχώνεσαι, όσο καιρό και να είναι το σπίτι ακατοίκητο , ο Πέτρος το ελέγχει συστηματικά ,μην έχει γίνει καμιά ζημιά ,η έχει γίνει το οτιδήποτε.

Μάριος : Α ωραία ,αλλά μήπως ξέρετε περίπου πόσο καιρό είναι ξενοίκιαστο??

Άνδρας 1 : Μου φαίνεται πολλά ρωτάς για ένα σπίτι το οποίο θα μείνεις μόλις 2 χρόνια. Έχω την εντύπωση πως κάτι άλλο είναι αυτό που θες να μάθεις. ( Και τον κοίταξε με αγριεμένο ύφος ) 

Μάριος : Όχι ,όχι ,κάνετε λάθος ,απλά θέλω να κάνω καλή έρευνα ,για να είμαι σίγουρος ότι μου κάνει το σπίτι. Ίσως να απευθυνθώ και αλλού. Όπως και να έχει ευχαριστώ πολύ για την εξυπηρέτηση.

Η αποτελεσματική προσπάθεια

Ο Μάριος απομακρύνθηκε από τους 2 άνδρες και πήγε να βρει τη Χρυσάνθη η οποία πήγε να ρωτήσει σε ένα άλλο καφέ του χωριού. Εκεί βλεπει να κάθεται πιο νέος κόσμος (γύρω στα 30 ήταν ο μέσος όρος ηλικίας.)

Χρυσάνθη : Καλημέρα σας ,μπορώ να σας κάνω μια ερώτηση.

Άνδρας : Βεβαίως ,πως μπορώ να σε βοηθήσω ? 

Χρυσάνθη : Αρχικά είστε από εδώ? 

Άνδρας : Ναι από δω είμαι. Εσυ φοιτήτρια στη σχολή αργυροχρυσοχοΐας ?

Χρυσάνθη : Ναι ,ναι ,ήθελα να σας ρωτήσω αν έχετε κατά νου αν κάποιος Στεμνιτσιώτης έχει σπίτι φθηνό προς ενοικίαση. Ξέρετε δεν έχω προλάβει να βρω σπίτι.  Ο Κόκκινος Χρυσός της Στεμνίτσας 8ο

Άνδρας : Ναι ,νομίζω πως μπορώ να σε βοηθήσω.

Τότε ο άνδρας , έβγαλε ένα χαρτί και σημειώσε μερικά ονόματα και τις αντίστοιχες τοποθεσίες στο χωριό για το που να βρει τα άτομα.
Η Χρυσάνθη πήρε το χαρτί και άρχισε να διαβάζει τα ονόματα, και δεν είδε πουθενά το όνομα του Πέτρου.

Η προειδοποίηση Άη Γιώργη

Χρυσάνθη : Συγνώμη αλλά θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο. Μου είχαν πει για κάποιον κύριο Πέτρο ,ότι έχει και αυτός σπίτι προς ενοικίαση, αλλά παρατηρώ πως δεν έχετε γράψει το όνομα του στο χαρτί. Μπορώ να ρωτήσω το γιατί ?

Ο Άνδρας με το που ακούει το όνομα του Πέτρου , ταράχτηκε  του έπεσε το φλιτζάνι όπου έπινε καφέ και γύρισε και της είπε απότομα. 

Άνδρας : Αν θες το καλό σου μείνε μακριά από αυτόν τον γέρο. Ακούγονται διάφορα στο χωριό γι’ αυτόν και το σπίτι του . Δυστυχώς οι κάτοικοι του χωριού είτε κάνουν τα στραβά μάτια γιατί τον φοβούνται ,ή είναι φίλοι του και τον υποστηρίζουν. Αλλά είναι πολύ επικίνδυνος. Πόσο μάλλον για σένα που είσαι φοιτήτρια στη σχολή. Μην τον πλησιάσεις ποτέ σου.

Αυτά είπε ο Άνδρας στη Χρυσάνθη και την προβλημάτισε – φόβισε σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Αμέσως μετά κάνει νόημα στο Μάριο να συναντηθούν πίσω από τον Άη Γιώργη, την κεντρική εκκλησία του χωριού περιμένοντας τον Αποστόλη.

Συνεχίζεται… εδώ

Νέο επεισόδιο κάθε Παρασκευή στις 3 το μεσημέρι

Ένα νέο προϊόν μυθοπλασίας από την ομάδα του ArcadiaSpot

Διαβάστε όλες τις ιστορίες μας εδώ

Related posts

Τσικνοπέμπτη στη Στεμνίτσα με το Στέφανο Κασσελάκη

Arcadia Spot GZ

Ο Άγιος Βασίλης μοίρασε δώρα στη Στεμνίτσα

Arcadia Spot GZ

Στολίστηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην πλατεία της Στεμνίτσας

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment