Δήμος Β. Κυνουρίας Επικαιρότητα Πολιτικά

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός στα εγκαίνια του νηπιαγωγείου του Άστρους

https://arcadiaspot.gr/%ce%bf-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%86%ce%b5%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%b5%ce%bb%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bd%ce%bd%ce%ae%cf%83%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%ae%cf%84/

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός στα εγκαίνια του νηπιαγωγείου του Άστρους. Συγκερκιμένα έγραψε μέσα από ανάρτηση του :

Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί σήμερα η πρώτη εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκα ως Περιφερειάρχης, αφορούσε την Παιδεία.

Ένα νηπιαγωγείο στο Άστρος Κυνουρίας, σε μια περίοδο που η υπογεννητικότητα αλλά και η ερήμωση της περιφέρειας απασχολούν τη δημόσια συζήτηση. Έστω και σε συμβολικό επίπεδο λοιπόν, η μέρα αυτή δεν είναι σημαντική μόνο για το Άστρος και την Πελοπόννησο αλλά για όλη την Ελλάδα.

Το δίκτυο των νηπιαγωγείων, των πρώτων βαθμίδων της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης θεωρείται πλέον ως η βέλτιστη πολιτική για τη στήριξη της οικογένειας και της μητέρας εργαζόμενης ή μη. Είναι ερευνητικά εξακριβωμένο, το ξέρουμε δηλαδή από πολλές μελέτες: οι νέοι αποφασίζουν να κάνουν οικογένεια και παιδιά όταν ξέρουν ότι υπάρχουν δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Κακά τα ψέματα: σήμερα οι νέοι θα κάνουν παιδιά όταν ξέρουν ότι το κράτος είναι εδώ να τους στηρίξει, έμπρακτα. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Το δεύτερο που αξίζει να κρατήσουμε από τη σημερινή μέρα είναι ότι το Διθέσιο Νηπιαγωγείο Παράλιου Άστρους θα κατασκευαστεί με τον τρόπο που πρέπει να κατασκευάζονται τα κτίρια σήμερα. Και στο κατασκευαστικό επίπεδο απαντάει στα σύγχρονα ζητήματα της κοινωνίας.

Μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας το χώρο που τους αξίζει.

Πιστεύω ακράδαντα ότι ο τόπος μας μπορεί να γίνει καλύτερος όταν σταματήσουμε να κάνουμε εκπτώσεις κάθε είδους: στις αξιώσεις μας από την πολιτεία, στις υπηρεσίες που πρέπει να απολαμβάνουμε, στον τρόπο που πρέπει να λειτουργούν θεσμοί όπως η Παιδεία.

Σήμερα, θεμελιώσαμε το καλύτερο που η γενιά μας μπορεί να προσφέρει στα παιδιά μας.

Ας αισθανθούμε περήφανοι για αυτό κι ας δεσμευτούμε ότι θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, χωρίς εκπτώσεις.

Related posts

Στο 2ο MESSINIA FORUM o Δ. Πτωχός : «Η Πελοπόννησος να γίνει πρωτοπόρος στη βιωσιμότητα επ’ ωφελεία της Κοινωνίας»

Arcadia Spot KP

Πρώτες Βοήθειες στο Astros Beach Boutique Hotel

Arcadia Spot KP

Υπογραφή της Σύμβασης Μελέτης αρδευτικών έργων του Φράγματος Ασωπού παρουσία του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού

Arcadia Spot KP

Leave a Comment